ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Υπερπολυτελής ουρανοξύστης με ύψος ρεκόρ στη γη της Μαύρης Ηπείρου – News.gr
Υπερπολυτελής ουρανοξύστης με ύψος ρεκόρ στη γη της Μαύρης Ηπείρου – News.gr

Υπερπολυτελής ουρανοξύστης με ύψος ρεκόρ στη γη της Μαύρης Ηπείρου – News.gr

Θα χωρά σπίτια, ξενοδοχείο αλλά και γραφεία

Τα θεμέλια ενός υπερπολυτελούς ουρανοξύστη, που θα έχει ύψος ρεκόρ για ολόκληρη την ήπειρο ξεκίνησαν να μπαίνουν από την 1η Νοεμβρίου στο Μαρόκο, στην τουριστικότατη πόλη Ραμπάτ. Πρόκειται για τον «Πύργο της Τράπεζας της Αφρικής», που όταν ολοκληρωθεί θα έχει ύψος 250 μέτρα, κάτι που θα τον κάνει το ψηλότερο κτίριο στο Μαρόκο αλλά και ολόκληρη την Αφρική.

Στους 55 υπέργειους ορόφους του ουρανοξύστη θα χωρούν να φιλοξενηθούν σπίτια, γραφεία αλλά και ένα ολόκληρο ξενοδοχείο.

Ενώ, στην οροφή, προβλέπεται βεράντα για θέα. Ο ουρανοξύστης σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες Ραφαέλ ντε Λα-Χοθ και Χακίμ Μπεντζελούν και η ολοκλήρωσή του έχει τοποθετηθεί στα τέλη Μαΐου του 2022.

Στις αρχές Οκτωβρίου, η κατασκευαστική εταιρεία BESIX επελέγη για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ και το τμήμα μηχανικών της έχει προτείνει σειρά τεχνολογικών καινοτομιών που εγγυώνται ένα κτίσμα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

«Ο Πύργος της Τράπεζας της Αφρικής θα είναι ένα εμβληματικό κτίριο για τη χώρα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BESIX, Ρικ Φαντενμπέρχε. Ο ουρανοξύστης θα είναι το κύριο κτίσμα του αναπτυξιακού πρότζεκτ της κοιλάδας Μπουρεγκρέγκ στη Ραμπάτ, πρωτεύουσα του Μαρόκου. Στο γενικό σχέδιο περιλαμβάνεται και το «Grand Théatre de Rabat», που σχεδίασε η Ζάχα Χαντίντ.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: