Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Βουλευτές από όλη την Ευρώπη στην Ολυμπία
Βουλευτές από όλη την Ευρώπη στην Ολυμπία

Βουλευτές από όλη την Ευρώπη στην Ολυμπία

Υποεπιτροπή Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συνεδριάσει από σήμερα 20-2-2023, έως τις 22 στην Ολυμπία μετά από σχετική πρόταση της Φωτεινής Πιπιλή που είναι αντιπρόεδρος στην Επιτροπή.
Στις εργασίες συμμετέχουν 34 βουλευτές της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Εκπαίδευσης και Μ.Μ.Ε. της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης  από χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή, με την ιδιότητα της ως Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με πρόταση της στο Στρασβούργο στις 13 Οκτωβρίου του 2022, πέτυχε την οργάνωση συνεδρίασης της Επιτροπής – ειδικότερα της Υποεπιτροπής για τον Πολιτισμό, την Πολυμορφία και την Κληρονομιά – στην Ελλάδα με θέμα «η Πολιτισμική Κληρονομιά του Νερού».

Η Επιτροπή θα φιλοξενηθεί στις υπερσύγχρονες και εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας με τη συμβολή εξαιρετικών επιστημόνων, που επελέγησαν από τη βουλευτή Φωτεινή Πιπιλή όπως: ο Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, ομότιμος καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Αθανάσιος Δήμας, καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, ο Πέτρος Βαρελίδης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η Αλεξάνδρα Γουλάκη – Βουτυρά ομότιμη καθηγήτρια σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και διευθύντρια του Τελλόγλειου ιδρύματος τεχνών Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομιλίες από τη πλευρά των Ελλήνων ομιλητών θα γίνουν αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα, λόγω της ιδιαιτερότητας και του συμβολισμού του χώρου της Ολυμπίας.

Με αφορμή την σύγκλιση της Επιτροπής και την τριήμερη διάρκεια της, η Φωτεινή Πιπιλή, λόγω της άριστης γνώσης της περιοχής, πρότεινε και επιτόπιες επισκέψεις της πολυπληθούς αντιπροσωπείας με κεντρικό θέμα το Νερό. Ειδικότερα, κατά τη διαδρομή από την Αθήνα στην Αρχαία Ολυμπία, θα παρατεθεί δείπνο με θέα την αντιπροσωπευτική για τη σύγχρονη Ελλάδα, Γέφυρα Ρίο – Αντίρριο, «Χαρίλαος Τρικούπης» – που θα φωταγωγηθεί ειδικά εκείνο το βράδυ – ενώ έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στη φορτισμένη από τη μυθολογία λίμνη του Καϊάφα καθώς και τον μυθικό ποταμό Αλφειό, με ιδιαίτερη έμφαση στη μεσαιωνική γέφυρα της Καρύταινας. Οικοδεσπότης της αποστολής είναι ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων , κ. Κώστας Τασούλας, με την υποστήριξη της Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΣτΕ, κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη και την εκτέλεση έχουν οι διευθύνσεις Διεθνών Σχέσεων και Δημοσίων Σχέσεων της Βουλής.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: