Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Το ξενοδοχείο που χωρίζεται στη μέση από δύο χώρες – Είναι σαν να κοιμάσαι ταυτόχρονα σε διαφορετικό έδαφος
Το ξενοδοχείο που χωρίζεται στη μέση από δύο χώρες – Είναι σαν να κοιμάσαι ταυτόχρονα σε διαφορετικό έδαφος

Το ξενοδοχείο που χωρίζεται στη μέση από δύο χώρες – Είναι σαν να κοιμάσαι ταυτόχρονα σε διαφορετικό έδαφος

Η ιδιαιτερότητα που προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής

Το Hotel Arbez Franco-Suisse (γνωστό και ως «L’Arbézie») είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και «ασυνήθιστα» ξενοδοχεία στον κόσμο. Ο λόγος δεν έχει να κάνει με κάποια ιδιαιτερότητα στη διακόσμηση ή με τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου, αλλά με τη μοναδική τοποθεσία του. Το «L’Arbézie» βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στα σύνορα της Γαλλίας με την Ελβετία – τόσο κυριολεκτικά, που σε ορισμένα δωμάτια οι επισκέπτες κοιμούνται στις δύο χώρες ταυτόχρονα!

Το Hotel Arbez Franco-Suisse είναι ένα μικρό, οικογενειακό ξενοδοχείο που βρίσκεται στο μικρό χωριό La Cure, 45 λεπτά βόρεια της Γενεύης. Το κτήριο που στεγάζεται το ξενοδοχείο χτίστηκε το 1862, λίγο πριν τον καθορισμό των νέων συνόρων των δύο χωρών, με αποτέλεσμα το μισό περίπου ξενοδοχείο να βρίσκεται στη Γαλλία και το άλλο μισό στην Ελβετία. Τα σύνορα διχοτομούν το εστιατόριο αλλά και αρκετά από τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Όπως αναφέρει το CNN, η κατάσταση αυτή «είναι μια ακούσια συνέπεια της συνθήκης του Dappes του 1862, με την οποία η Γαλλία και η Ελβετία συμφώνησαν σε μια μικρή εδαφική ανταλλαγή, προκειμένου να επιτραπεί ο πλήρης γαλλικός έλεγχος ενός κοντινού στρατηγικού δρόμου. Η συνθήκη προέβλεπε ότι όλα τα κτήρια κατά μήκος των συνόρων θα παρέμεναν στη θέση τους, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ένας ντόπιος επιχειρηματίας για να ανοίξει ένα κατάστημα και ένα μπαρ, προκειμένου να επωφεληθεί από το διασυνοριακό εμπόριο. Το ξενοδοχείο άνοιξε το 1921».

Στο εσωτερικό του ξενοδοχείου υπάρχουν διακοσμητικά στοιχεία και σύμβολα και από τις δύο χώρες. «Οι καθρέφτες και τα παράθυρα δεν είναι απλά διακοσμητικά στοιχεία, αλλά και σύμβολα σύνδεσης γειτονικών κόσμων και πραγματικοτήτων», λέει στο CNN ο Alexandre Peyron, διευθυντής του ξενοδοχείου που διοικείται από την οικογένειά του εδώ και πολλές γενιές.

Το ξενοδοχείο έχει δύο διευθύνσεις, δύο ταχυδρομικούς κώδικες και δύο αριθμούς τηλεφώνου. Μάλιστα, υπάρχουν δωμάτια που η μία πλευρά του κρεβατιού ανήκει στη Γαλλία και η άλλη στην Ελβετία!

Το εστιατόριο που λειτουργεί εντός του ξενοδοχείου είναι επίσης εναρμονισμένο με αυτή την ιδιαιτερότητα, καθώς σερβίρει παραδοσιακά φαγητά και από τις δύο χώρες, όπως ελβετικό φοντί και γαλλικό φουά γκρα.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: