Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Το ΟΑΚΑ γίνεται ξανά το «σπίτι του στίβου» – Ηλειακά Νέα, Ειδήσεις και Νέα από την Ηλεία, iliaka nea
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο απορρίπτει τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους που προτείνει η Ρωσία - Ηλειακά Νέα, Ειδήσεις και Νέα από την Ηλεία, iliaka nea

Το ΟΑΚΑ γίνεται ξανά το «σπίτι του στίβου» – Ηλειακά Νέα, Ειδήσεις και Νέα από την Ηλεία, iliaka nea

Σήμερα στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Πατούλης υπογράφουν την προγραμματική σύμβαση για την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα σε όλα στα στάδια. Ο στίβος πανηγυρίζει και αναμένει το σχέδιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Spotsfeed, οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και πρώτα από το κλειστό προπονητήριο το οποίο ήδη διαχειρίζεται ο ΣΕΓΑΣ και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα βοηθητικά στάδια Κ1 και Κ2.

Οι εργασίες θα γίνουν τμηματικά προκειμένου να μη διακοπεί εντελώς η χρήση των εγκαταστάσεων και να υπάρχει τουλάχιστον ένα βοηθητικό για να εξυπηρετεί στις προπονήσεις. Σίγουρα θα δημιυρβγηθεί συνωστισμός και τα προγράμματα θα πιεστούν, όμως δε γίνεται διαφορετικά.

Το κεντρικό στάδιο είναι το τελευταίο στο οποίο θα γίνουν οι εργασίας για τον ελαστικό τάπητα. Ο λόγος είναι πως σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες συντήρησης του στέγαστρου Καλατράβα και όσο αυτές θα τρέχουν δεν μπορεί να ξεκινήσει η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα. Γερανοί και άλλα βαριά μηχανήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση και μόλις αυτή ολοκληρωθεί τότε θα πάρει σειρά ο ελαστικός τάπητας. Μάλιστα έχει γίνει η πρόταση να είναι γαλάζιος (όπως το Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου).

Το συνολικό έργο θα συγχρηματοδοτηθεί από το υφυπουργείο αθλητισμού (μέσω του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης) και της περιφέρειας Αττικής.

Για να μπορέσει το στάδιο να παραμείνει… υγιές θα πρέπει να γίνει σπίτι του στίβου. Ο κλασικός αθλητισμός να αποτελέσει την κύρια χρήση του και ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με το υφυπουργείο να διεκδικήσει μεγάλες διοργανώσεις (παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό πρωτάθλημα).

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: