Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Το Minecto Alpha της Syngenta ελέγχει τα μυζητικά έντομα από την 2η εφαρμογή
Το Minecto Alpha της Syngenta ελέγχει τα μυζητικά έντομα από την 2η εφαρμογή

Το Minecto Alpha της Syngenta ελέγχει τα μυζητικά έντομα από την 2η εφαρμογή

Η παρουσίαση του προϊόντος έγινε διαδικτυακά, σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι της Syngenta στο youtube, όπου δόθηκε όλη η σηµασία του εντομοκτόνου στις κηπευτικές καλλιέργειες. Επιπλέον, μέσω μιας εικονικής περιήγησης, στις κυριότερες περιοχές καλλιέργειας κηπευτικών επισημάνθηκαν οι κυριότεροι εχθροί, οι οποίοι προκαλούν σημαντική υποβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων. Στη συνέχεια, ο Δελημπαλταδάκης Μανώλης, Marketing Manager Κηπευτικών Καλλιέργειών της Syngenta, παρουσίασε τον τρόπο δράσης του εντομοκτόνου και τα σημαντικά αποτελέσματα των πειραμάτων που διεξήχθησαν σε πολλά θερμοκήπια της Ιεράπετρας.

Όπως έγινε αισθητό από την εικονική περιήγηση στις κυριότερες περιοχές θερμοκηπιακών καλλιεργειών, τα τελευταία χρόνια ο σύγχρονος παραγωγός αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, με πολλές διαστάσεις ξεκινώντας από τις εντονότερες πιέσεις από έντομα, τις ανθεκτικότητες από μη ορθολογική χρήση φυτοπροστατευτικών, μέχρι την εμπορία και το marketing του τελικού παραγόμενου προϊόντος. Τα κυριότερα έντομα που απασχολούν τους παραγωγούς υπαίθριων και θερμοκηπιακών καλλιεργειών, όπως η ντομάτα, η πιπεριά, το κολοκύθι και η μελιτζάνα είναι τα μυζητικά έντομα και η Tuta absoluta. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε, ο ιός της καστανής ρυτίδωσης της ντομάτας έχει πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Δυτική Πελοπόννησο, προκαλώντας ανησυχία σε πολλούς παραγωγούς.

Το καινοτόμο εντομοκτόνο Minecto Alpha της Syngenta προσφέρει λύσεις στους παραγωγούς, καθώς ελέγχει τον πληθυσμό των εντόμων Tuta absoluta, αλλά και θρίπες, αλευρώδεις και αφίδες, ενώ παράλληλα, δεν επηρεάζει τους φυσικούς εχθρούς και τα ωφέλιμα έντομα, όπως οι μέλισσες και οι βομβίνοι. Επισημαίνεται ότι, οι θρίπες αποτελούν σημαντικούς εχθρούς των υπαίθριων και θερμοκηπιακών κηπευτικών, καθώς έχουν αποκτήσει ανθεκτικότητα σε πολλά εντομοκτόνα, στρέφοντας τους παραγωγούς σε βιολογικά σκευάσματα με αρπακτικά έντομα. Το Minecto Alpha, ωστόσο, είναι συμβατό με τα προγράμματα ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας και είναι εκλεκτικό, περιορίζοντας σημαντικά τους επιβλαβείς πληθυσμούς των μυζητικών εντόμων, λόγω της δραστικής ουσίας Cyantraniliprole που περιέχει. Παράλληλα, κατά την εφαρμογή του εντομοκτόνου, το φυτό αποκτά ανθεκτικότητα και στις ιώσεις, εξαιτίας της δραστικής ουσίας Acibenzolar-S-methyl που δρα ως βιοδιεγέρτης.

Ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα του καινοτόμου προϊόντος είναι η ευελιξία εφαρμογής του, αφού δίνει τη δυνατότητα εφαρμογής είτε με ψεκασμό φυλλώματος είτε μέσω του συστήματος άρδευσης. Μάλιστα, στις καλλιέργειες αγγουριού και πιπεριάς, το σκεύασμα έχει έγκριση μόνο για ριζοπότισμα. Αξίζει να τονιστεί ότι η επέμβαση γίνεται αμέσως μόλις γίνει η μεταφύτευση, όπου μπορεί να εφαρμοστεί με ριζοπότισμα ή πριν τη συγκομιδή, όπου θα πρέπει να γίνει με ψεκασμό, εξαιτίας της υπολλειμματικότητας. Συγκεκριμένα, με το ριζοπότισμα η υπολλειμματικότητα μένει για 14 ημέρες, ενώ με ψεκασμό μόλις 3 μέρες.

Σημειώνεται ότι, στην Ισπανία το εντομοκτόνο Minecto Alpha έχει έγκριση από το 2018, και παρουσιάζει πολύ καλά αποτελέσματα, όπως δήλωσαν και στην παρουσίαση Ισπανοί καλλιεργητές, από την Αλμερία.

Κοινοποιήστε το: Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: