Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική To Climb-E της Italdesign είναι πραγματικά παράξενο – Auto-moto-Νέα
To Climb-E της Italdesign είναι πραγματικά παράξενο - Auto-moto-Νέα για Auto-moto,αθλητικά,Νέα και ειδήσεις live,news,Ειδήσεις νέα για το αυτοκίνητο και τις μηχανές. Εξελίξεις για βενζίνη,diesel,υβριδικά,Formula1,Αυτοκίνητο,Auto - Moto news,auto,moto,νέα

To Climb-E της Italdesign είναι πραγματικά παράξενο – Auto-moto-Νέα

Η ηλεκτροκίνηση σε συνδυασμό με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να ξεφύγουν από τις κλασικές φόρμες των αυτοκινήτων. Τα στελέχη της Italdesign προτείνουν το Climb-E.

Στη CES, η Italdesign παρουσίασε την ιδέα της για ένα όχημα το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο ως όχημα μεταφοράς επιβατών στον δρόμο και ως μέσο μετακίνησής τους εντός κτηρίων όσο και ως κινητός επαγγελματικός χώρος.

Ουσιαστικά, το Climb-E είναι μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη κάψουλα μετακίνησης η οποία εσωτερικά μπορεί να διαμορφωθεί κατά το δοκούν. Η σχεδίασή του έγινε από τους ανθρώπους τής Italdesign, αλλά η γενικότερη μελέτη για το πώς θα είναι και πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί πέρα από μέσο οδικής μετακίνησης έγινε σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Τορίνου και την εταιρεία Schindler, τον γνωστό κατασκευαστή ανελκυστήρων.

Έτσι, το Climb-E θα διαθέτει εσωτερικά δύο άνετους καναπέδες στους οποίους θα κάθονται οι επιβαίνοντες. Βάσει της ιδέας, αυτοί θα μπορούν να εισέρχονται σε αυτό απευθείας από τον χώρο του σπιτιού τους. Σε περίπτωση μονοκατοικίας, θα αποτελεί δομικό στοιχείο αυτής καθώς θα ενσωματώνεται στην τοιχοποιία της.

Το ίδιο θα μπορεί να συμβαίνει και στην περίπτωση πολυκατοικίας όπου η κάψουλα θα χρησιμοποιείται και ως ανελκυστήρας για την απομάκρυνση και την πρόσβαση στον όροφο που βρίσκεται το διαμέρισμα. Σε κάθε περίπτωση, όταν η κάψουλα είναι ενσωματωμένη στο σπίτι, θα μπορεί να χρησιμοποιείται ως ένα έξτρα δωμάτιο.


Στον δρόμο, το Climb-E θα κινείται ως ένα τυπικό όχημα χάρη στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Οι τροχοί και οι ηλεκτροκινητήρες συνιστούν ενιαία μονάδα και μπορούν να αφαιρεθούν ώστε να είναι ως στατικός χώρος στο σημείο που θα σταθμεύσει. Αφαιρούμενες θα είναι και οι μπαταρίες του οι οποίες θα μπορούν να φορτίζουν σε διαφορετικό μέρος από εκεί που βρίσκεται η κάψουλα. Σύμφωνα με την Italdesign, όταν είναι πλήρως φορτισμένες παρέχουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία κίνησης 320 χλμ.


Μπορεί να είναι σχετικά νωρίς να δούμε στους δρόμους και να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας κινούμενες κάψουλες όπως το Climb-E, ωστόσο ο γνωστός ιταλικός σχεδιαστικός οίκος έχει κατοχυρώσει τις πατέντες για κάποιες από τις ιδέες που προτείνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ducati 860-E: Δια χειρός Italdesign
Πόσα θα δίνατε για το σούπερ σπάνιο Nissan GT-R50;
Baby vroooom: Τώρα και καροτσάκι με… αυτόνομη οδήγηση (+video)

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: