Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΔΙΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ
Αρχική Το αρδευτικό πρώτο στην αγροτική αντζέντα του Κώστα Σκρέκα
Το αρδευτικό πρώτο στην αγροτική αντζέντα του Κώστα Σκρέκα

Το αρδευτικό πρώτο στην αγροτική αντζέντα του Κώστα Σκρέκα

Όπως σημειώθηκε από τον υφυπουργό, το ζήτημα της αλλαγής του κλίματος είναι το βασικό και μεγάλο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει από σήμερα κιόλας ο Έλληνας αγρότης, ενώ συμπλήρωσε πως, το 60% των σήμερα αρδευόμενων εκτάσεων, θα έχουν μετατραπεί σε ξηρικές, κύρια επίπτωση της αύξησης της θερμοκρασίας.
Η εγκατάσταση ενός αποτελεσματικού και αξιόπιστου αρδευτικού συστήματος θα σημάνει μεγάλες αλλαγές για την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα, καθώς η έλλειψη νερού καθορίζει τις δυνατότητες παραγωγής όλων των περιοχών της χώρας, βάζοντας όρια στις εκμεταλλεύσεις που μπορούν να καταφέρουν καλό αποτέλεσμα.   
Η ύπαρξη βασικών υποδομών άρδευσης, που εξασφαλίζουν τη σωστή κυκλοφορία και σύσταση του αρδευτικού νερού , παραμένουν προστατευμένες από την εισροή χημικών και είναι προσβάσιμες σε όλους τους ενδιαφερομένους, μπορεί να αλλάξει την παραγωγική κατεύθυνση ολόκληρων επαρχειών. 
Η καλή σύσταση του ελληνικού εδάφους, καθώς και η μεγάλη γεωμορφολογική ποικιλομορφία, θα επιτρέψει, αν είναι δυνατή η άρδευση, την εκτίναξη του αριθμού των πιθανών καλλιεργειών που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν όσοι ασχολούνται με την αγροτική παραγωγή. Πρόκειται για ένα βασικό έργο που αν δρομολογηθεί θα αλλάξει όλη την εικόνα της ελληνικής γεωργίας. Καλοδεχούμενες είναι αυτές οι πρωτοβουλίες και μάλιστα δημιουργούν μια αίσθηση αναπτυξιακής πορείας, μένει όμως όπως πάντα να φανεί αν οι προθέσεις μπορούν να περάσουν σε πράξεις. 

Κοινοποιήστε το: Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: