Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Τινάζει στον αέρα το σύστημα που επέβαλαν οι τράπεζες με τις πιστωτικές κάρτες η Μελονι – Ενθαρρύνει τις συναλλαγές με μετρητα
Ταξί: Μεγάλη μείωση κατά 25% στην τιμή του φυσικού αερίου κίνησης - Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί

Τινάζει στον αέρα το σύστημα που επέβαλαν οι τράπεζες με τις πιστωτικές κάρτες η Μελονι – Ενθαρρύνει τις συναλλαγές με μετρητα

Την ωρα που στην Ελλάδα η κυβέρνηση απειλεί με πρόστιμα όσους πολίτες δεν ξοδεύουν με ηλεκτρονικές συναλλαγές το 30% του εισοδήματος τους, η Μελονιμστην Ιταλια ενθαρρύνει ξανά την χρήση των μετρητών χωρίς τον βραχνά των τραπεζών που απομυζούν τις εισπράξεις των επιχειρήσεων, απο το πρωτο ευρω.

Υπέρ της χρήσης μετρητών για αγορές αξίας μικρότερης των 60 ευρώ τέθηκε σήμερα η Τζόρτζια Μελόνι, τονίζοντας πως σκοπεύει να περιορίσει τις υποχρεωτικές ηλεκτρονικές συναλλαγές για μεγαλύτερα ποσά και να αυξήσει τις συναλλαγές με μετρητά.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός σε σημερινή της ανάρτηση στα social media, στο πλαίσιο των βίντεο που δημοσιεύει με γενικό τίτλο «Oι σημειώσεις της Τζόρτζια», μέσω των οποίων απευθύνεται στους πολίτες της Ιταλίας, επιθυμεί να αυξήσει το όριο κάτω από το οποίο οι έμποροι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να δέχονται «ηλεκτρονικές πληρωμές» με κάρτα, ορίζοντάς το στα 60 ευρώ.

Apriamo insieme i miei quaderni di lavoro.
Bentrovati nel primo appuntamento della rubrica #gliappuntidiGiorgia https://t.co/XKSipEWYK9

— Giorgia Meloni (@GiorgiaMeloni) December 4, 2022

Ειδικότερα, αναφερόμενη στις πληρωμές με κάρτα, δήλωσε: «Η κυβέρνησή μας εξετάζει το ενδεχόμενο να μην υποχρεώνει στο εξής τους εμπόρους να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές για μικρά ποσά. Μέχρι 60 ευρώ δεν θα θέλαμε να ισχύει η σχετική υποχρέωση. Θα δούμε πώς θα ολοκληρωθεί ο διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά η υποχρέωση, για τόσο χαμηλά ποσά, επηρεάζει πολύ τους εμπόρους». Παράλληλα, στο πλαίσιο των τελευταίων οικονομικών μέτρων της κυβέρνησής της, η Μελόνι τόνισε πως θέλει να αυξήσει το όριο δυνατότητας πληρωμής σε μετρητά στα 5.000 ευρώ.

Επικρίσεις

Η συγκεκριμένη πρόθεση της νέας κυβέρνησης της Ρώμης προκάλεσε σειρά επικρίσεων, με κύριο επιχείρημα ότι με τον τρόπο αυτό αυξάνεται η φοροδιαφυγή στον εμπορικό τομέα. Στην προσπάθειά της να υπερασπίσει την επιλογή της, η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Το όριο σε πληρωμές με μετρητά δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομία μας. Βρισκόμαστε σε μια ευρωπαϊκή αγορά, το όριο αυτό έχει νόημα μόνον αν ισχύει για όλους. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά, διαφορετικά όρια για την χρήση μετρητών, αλλά και χώρες που δεν το έχουν θεσπίσει. Η Γερμανία δεν έχει όριο για μετρητά, ούτε και η Αυστρία που συνορεύει με την Ιταλία. Όποιος έχει μετρητά χρήματα και θέλει να τα ξοδέψει, προτιμά να το κάνει σε άλλες χώρες».

Σύμφωνα δε με την επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, στην χώρα της, «η χρονιά κατά την οποία καταγράφηκε η μικρότερη φοροδιαφυγή ήταν το 2010, όταν επιτρέπονταν πληρωμές σε μετρητά μέχρι 5.000 ευρώ». «Όσο περισσότερο αυξάνεται το όριο χρήσης μετρητών, τόσο λιγότερο ευνοείται η φοροδιαφυγή. Αν δεν μπορώ να ξοδέψω νόμιμα κάποια ποσά, τα οποία διαθέτω για χίλιους διαφορετικούς λόγους, θα τείνω να το κάνω αδήλωτα», τόνισε μέσω διαδικτύου η Τζόρτζια Μελόνι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι σήμερα στην Ιταλία οι έμποροι υποχρεούνται να δέχονται πληρωμές με κάρτα, ανεξαρτήτως του ποσού, ενώ το όριο στην χρήση μετρητών για πληρωμές έχει τεθεί στα 2.000 ευρώ, ενώ είχε αποφασιστεί η μείωσή του στα 1.000 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου του 2023, πριν από την επερχόμενη παρέμβαση της κυβέρνησης Μελόνι.

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: