ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος για τους φιλοξενούμενους
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος για τους φιλοξενούμενους

Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος για τους φιλοξενούμενους

Οι οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν

Eν αναμονή του ανοίγματος της πλατφόρμας www.koinonikomerisma.gr βρίσκονται εκατομμύρια νοικοκυριά που περιμένουν το κοινωνικό μέρισμα.

Οι όροι καθορίσθηκαν με απόφαση της κυβέρνησης η οποία και δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Το συνολικό ποσό του κοινωνικού μερίσματος φθάνει τα 710 εκατ. ευρώ.

Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων, σύμφωνα πληροφορίες, αναμένεται να ανοίξει μέσα στην ημέρα.

Οι δικαιούχοι πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους.

Η αίτηση περιλαμβάνει τα στοιχεία που απεικονίζονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017. Εάν στην τελευταία δήλωση εμφανίζεται φιλοξενούμενο άτομο, ακόμα και αν αυτό έχει αποχωρήσει πλέον από το νοικοκυριό, δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Ακόμη:

  • Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να αιτηθούν, αλλά στην αίτηση θα πρέπει να συμπεριληφθούν και όλα τα υπόλοιπα μέλη του νοικοκυριού (αν υπάρχουν) που κατοικούν κάτω από την ίδια στέγη.
  • Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούν να αιτηθούν, εφόσον έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από άλλο φορολογούμενο στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2017 ακόμα και εάν τώρα δεν διαμένουν στο νοικοκυριό που είχαν δηλώσει.
  • Όσοι σπουδάζουν (μέχρι την ηλικία των 25 ετών) θεωρούνται προστατευόμενα μέλη και συμπεριλαμβάνονται στη φορολογική δήλωση των γονέων τους ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, ακόμη και αν υποβάλλουν δική τους ξεχωριστή δήλωση. Συνεπώς, δεν μπορούν να υποβάλουν ξεχωριστή αίτηση.
Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: