Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση – Ακούμε τους επιστήμονες (video) – ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ
Κ. Μητσοτάκης: Θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση – Ακούμε τους επιστήμονες

Θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση – Ακούμε τους επιστήμονες (video) – ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιδημία και τα μέτρα της κυβέρνησης με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ο κόσμος αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή κρίση παγκόσμιας υγείας. Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας», είπε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας το διάγγελμά του στον Ελληνικό λαό.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Αναφέρθηκε στο γεγονός πως παρόλο που οι περισσότεροι που θα ασθενήσουν θα παρουσιάσουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα, κάποιοι άνθρωποι κυρίως μεγάλης ηλικίας, ίσως χρειαστούν νοσηλεία. «Αυτούς πρέπει να προστατέψουμε μα κάθε θυσία, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο στόχος είναι τα κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου εξήγησε ο πρωθυπουργός, ώστε οι ασθενείς να είναι σε θέση να λάβουν την φροντίδα που αξίζουν. Όπως ανέφερε, προστίθενται κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας και αξιοποιούνται ιδιωτικές κλινικές σε όλη την χώρα. επίσης με διαδικασίες εξπρές προσλαμβάνονται 2.000 νοσηλευτές και γιατροί, οι οποίοι θα παραμείνουν και μετά από το τέλος της κρίσης.

Όπως προέβλεψε, η οικονομία θα δεχθεί πλήγμα. Πρέπει να περιοριστούν οι συνέπειες του. Από σήμερα θα χορηγείται ειδκή άδεια σε εργαζόμενους γονείς. Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης κλάδων που πλήττονται.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι και όπως χρειάζεται νωρίτερα από όσο χρειάζεται. Κανένα μαζικό μέτρο δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Δεν θέλουμε να βλάψουμε τον εαυτό μας και αυτούς που αγαπάμε. Προσωπικά ένιωσα έντονη την ανάνγκη να επικαλεστώ την πίστη μου. Ως πρωθυπουργός οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις ισχύει και για τις εκκλησίες», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η πίστη αρχίζει συχνά εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών.

www.ert.gr

Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like

Like Love Haha Wow Sad Angry

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: