Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Τελικά το νερό με λεμόνι αδυνατίζει και αποτοξινώνει;

Τελικά το νερό με λεμόνι αδυνατίζει και αποτοξινώνει;

Θα το έχετε ακούσει πάμπολλες φορές… ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λεμόνι κάθε πρωί, πριν ακόμη ξεκινήσετε την ημέρα σας, είναι το μυστικό για επιτάχυνση του μεταβολισμού, απώλεια βάρους και αποτοξί.νωση Πόσο όμως αληθεύει αυτός ο διατροφικός μύθος;

Οι ειδικοί σημειώνουν πως δεν υπάρχει κάποιο συστατικό στο νερό ή το χυμό λεμονιού που να επιταχύνει το μεταβολισμό και άρα να καίει περισσότερες θερμίδες. Επιπλέον, οι ισχυρισμοί πως η οξύτητα του λεμονιού συμβάλει στην ταχύτερη πέψη δεν φαίνεται να επαληθεύονται, καθώς ο οργανισμός έχει την ικανότητα να ρυθμίζει το pH του στομάχου γρήγορα, ανατρέποντας την όποια επιρροή του λεμονιού.

Σε ό, τι αφορά στην αποτοξίνωση, οι διατροφολόγοι εκτιμούν πως μια και μόνο τροφή δεν αρκεί για μια τέτοια διαδικασία που σε γενικές γραμμές φέρνει εις πέρας ο οργανισμός ικανοποιητικά από μόνος του. Ναι, η άφθονη κατανάλωση νερού, οι φυτικές ίνες και οι βιταμίνες έχουν καθαρτικές ιδιότητες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ένα ποτήρι νερό με λεμόνι μπορεί να συμβάλει στην αποτοξίνωση.

 

Μπες κι εσύ στην παρέα μας στο Facebook. Σε περιμένουμε!

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: