Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Συζήτησαν τα προβλήματα των αλιέων
Συζήτησαν τα προβλήματα των αλιέων

Συζήτησαν τα προβλήματα των αλιέων

Με εκπροσώπους  του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών  (ΕΛΚΕΘΕ) συναντήθηκε χθες,  στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν  κυρίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς  στην παράκτια ζώνη  και   αναζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης τους για την  διασφάλιση της επαγγελματικής και οικονομικής τους  βιωσιμότητας. Επίσης  τέθηκαν  οι βάσεις για την υπογραφή μιας  μελλοντικής συνεργασίας  μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ΕΛΚΕΘΕ με σκοπό την ανταλλαγή επιστημονικών γνώσεων και εμπειριών, καθώς και την αναζήτηση δράσεων σχετικών με τις τεχνολογικές καινοτομίες του κλάδου οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλλουν θετικά στην βιωσιμότητα των αλιέων που ασχολούνται με τη μικρή παράκτια αλιεία.

Στην συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια Ερευνών  Δρ Βασιλική Βασιλοπούλου, ο Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Δρ Άγγελος Λιοντάκης,  η Προϊσταμένη τμήματος Αλιείας Π.Ε Ηλείας Αθανασία Μιχαλοπούλου και η Ιχθυολόγος του  ΕΛΚΕΘΕ, Αικατερίνη Ντογραμματζή.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: