Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική ΣΙΛΒΕΡ ΑΛΕΡΤ: ΑΠΩΛΕΣΘΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΕΠΙ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ

ΣΙΛΒΕΡ ΑΛΕΡΤ: ΑΠΩΛΕΣΘΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΕΠΙ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ

ΣΙΛΒΕΡ ΑΛΕΡΤ: ΑΠΩΛΕΣΘΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΕΠΙ ΠΡΟΒΛΗΤΑΣ , με αυτό τον ευρηματικό τίτλο και ταυτόχρονα δηκτικό για την διοίκηση του Βαγγέλη Ντηνιακού , ο γνωστός Χαϊδαριώτης Κίμωνας Φουντούλης υπογράφει το παρακάτω κείμενο

Η πρόσφατη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόρριψη της προσφυγής του Δήμου Χαϊδαρίου σχετικά με τη πρόσβαση στην Ακτή Σκαραμαγκά μάλλον δεν συνέβη!

Γράφει ο Κίμων Φουντούλης

Γι’ αυτό και ο δήμαρχος αλλά και η αντιπολίτευση δε βγάζουν μιλιά!

Δεν δίνουν εξηγήσεις, δεν ενημερώνουν για επόμενα βήματα, περί άλλα τυρβάζουν…όπως και μερίδα του τοπικού τύπου που πρωτοστάτησε στη προσπάθεια. Παράξενα σημάδια, παράξενοι καιροί!

Έλα όμως που το ΣτΕ καλώς -κακώς έδωσε το χρησμό του κι αυτό που επιβάλλεται είναι πρώτον η εξήγηση προς τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας για το τι έφταιξε και αμέσως μετά το σχέδιο για παρακάτω.

Το παρακάτω θα εξαρτηθεί και με τις χρήσεις γης στην έκταση του Ναυπηγείου που θα εξειδικευθούν στις επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης.

Πρέπει όμως να προετοιμαστεί διάφανα και συμμετοχικά.

Ουδείς εμπιστεύεται το δήμαρχο αλλά παραμένει δήμαρχος. Ο Δήμος Χαϊδαρίου έχει Δημοτικό Συμβούλιο με βαθιά προβλήματα, αλλά και πλειοψηφία αντιπολίτευσης. Πρέπει να σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων, να ερευνήσουν τι περιθώρια νομικών κινήσεων παραμένουν, τι πολιτικά περιθώρια κινητοποιήσεων, επαφών κ.ά. υπάρχουν και να προχωρήσουν.

Στις όποιες νομικές ενέργειες ο δήμος θα αναλάβει το βάρος της χρηματοδότησης αλλά πρέπει να συμμετέχουν και όσοι το επιθυμούν ως προσφεύγοντες. Αυτό θα διασφαλίσει πως σε ενδεχόμενη αλλαγή πολιτικής βούλησης δημάρχου, συμβούλων, παρατάξεων, οι εναπομένοντες συνεπείς στη προσπάθεια για πρόσβαση στη θάλασσα μας θα μπορούν να συνεχίσουν.

Το παραπάνω ανοικτό πρότυπο πρέπει να εφαρμόζεται σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις π.χ. ενδεχόμενη αντιπαράθεση με Εκκλησία της Ελλάδος ή/και Υπερταμείο ή/και Κυβέρνηση  για  πιθανή ακύρωση της προστασίας του Όρους Αιγάλεω προς οικοδόμηση βιομηχανικής περιοχής.

Το άρχειν ήδιστον, το ειλικρινώς και θετικώς πράττειν προτιμότερον!

Κίμων Ε. Φουντούλης

Σχετικά

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: