Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής «αδειάζει» τον Τραμπ και ζητά την παραίτησή του
Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής «αδειάζει» τον Τραμπ και ζητά την παραίτησή του

Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής «αδειάζει» τον Τραμπ και ζητά την παραίτησή του

Ακόμη ένα «άδειασμα» μέσα από το κόμμα του γνώρισε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Πατ Τούμεϊ δήλωσε σήμερα (10/01) ότι ο πρόεδρος θα έπρεπε να παραιτηθεί μετά την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου.

«Πιστεύω ότι το καλύτερο για τη χώρα μας είναι να παραιτηθεί ο πρόεδρος και να φύγει το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Τούμεϊ μιλώντας στην εκπομπή «Meet the Press» του τηλεοπτικού δικτύου NBC. «Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν είναι πιθανό, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν το καλύτερο», πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Τούμεϊ, ο οποίος είναι συντηρητικός και μέχρι πρόσφατα στήριζε τον Τραμπ, είναι ο δεύτερος Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής που ζητά ευθέως την παραίτησή του.

Μιλώντας στην εκπομπή «State of the Union» του CNN, είπε ότι κατά την άποψή του η παραίτηση είναι «ο καλύτερος τρόπος για να αφήσουμε πίσω μας αυτό το πρόσωπο».

Η γερουσιαστής Λάιζα Μουρκόφσκι ήταν η πρώτη που δήλωσε, την Παρασκευή (08/01), ότι ο Τραμπ θα πρέπει να παραιτηθεί αμέσως και άφησε να εννοηθεί ότι η ίδια θα εξετάσει την πιθανότητα να αποχωρήσει από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα αν οι Ρεπουμπλικάνοι δεν τον βάλουν στο περιθώριο.

Ο επίσης Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μπεν Σάσι, ο οποίος συχνά επέκρινε τον Τραμπ, είπε στο CBS News ότι «σίγουρα θα εξέταζε» να ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του επειδή «καταπάτησε τον όρκο του».

Ο Τούμεϊ, ο οποίος σκοπεύει να αποσυρθεί από την πολιτική όταν λήξει η θητεία του, το 2022, χαρακτήρισε «αδιανόητο» το γεγονός ότι ο Τραμπ καταλήφθηκε από κάποιου είδους «τρέλα» μετά τις εκλογές.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία αμφιβολία (…) ότι η συμπεριφορά του προέδρου μετά τις εκλογές ήταν σφόδρα διαφορετική από προηγουμένως. Έπεσε σε κάποιο επίπεδο τρέλας και ενεπλάκη σε δράσεις που είναι απολύτως αδιανόητες και ασυγχώρητες», πρόσθεσε στη συνέντευξή του στο CNN.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: