Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΔΙΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ
Αρχική Πύργος – ”ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ” – Μια εξαιρετική εκδήλωση
Πύργος - ''ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ'' - Μια εξαιρετική εκδήλωση

Πύργος – ”ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ” – Μια εξαιρετική εκδήλωση

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ
ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ
Ο συγγραφέας του βιβλίου “Η Φιλοσοφημένη Γυναίκα” κ. Μιχαήλ Κ. Μαντζανάς είπε ότι μια τέτοια γυναίκα θέλει την πρόοδο και την ανάπτυξη!

Μια διάλεξη διαφορετική από τις γνωστές και καθιερωμένες ήταν εκείνη που έλαβε χώρα χθες το απόβραδο στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου και με έναν λαλίστατο ομιλητή, τον συγγραφέα του βιβλίου, “Η Φιλοσοφημένη Γυναίκα”, που παρουσίασαν ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, ο Δήμος του οποίου είχε την διοργάνωση της εκδήλωσης και δύο εκλεκτές ομιλήτριες, οι κυρίες Ευγενία Χριστοπούλου και Ανθή Ξενόφου, που την άκουσα για πρώτη φορά και με εντυπωσίασε.
Η κα Χριστοπούλου είναι στρατιωτικός και συγγραφέας και η κα Ξενόφου είναι Καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας.
Ο ομιλητής και συγγραφέας του βιβλίου ήταν χειμαρρώδης, αναλυτικός, ρεαλιστής και καλός συνομιλητής, μια και το αντικείμενο της επικοινωνίας το κατέχει άριστα. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστήμιο στην Ανωτάτη Ακαδημία Αθηνών, με ειδικότητα Αρχαία Ελληνική και Βυζαντινή Φιλοσοφία.

Κατά την προσωπική μου γνώμη όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία, που αναφέρθηκαν απ’ όλους τους ομιλητές και κοσμούν την προσωπικότητα της Φιλοσοφημένης Γυναίκας, ήταν ένας ύμνος και διθύραμβος αξιακός για την Γυναίκα.
Μιλώντας σχεδόν επιγραμματικά για το βιβλίο του ο κ. Μαντζανάς, είπε ότι είναι ένας πρακτικός οδηγός της καθημερινής μας ζωής, ένα βιβλίο υπόκλιση στη γυναικεία περιπλοκότητα, ένα βιβλίο απογύμνωσης της γυναικείας σκέψης, με φιλοσοφικές και ψυχολογικές πτυχές της γυναικείας φύσης.
Ο εκλεκτός συγγραφέας και ομιλητής σε μια αποστροφή του λόγου του είπε ότι η φιλοσοφημένη γυναίκα θέλει την πρόοδο και την εξέλιξη.
Ο ίδιος ο συγγραφέας επισημαίνει για το εν λόγω βιβλίο ότι είναι σαν ένα μονοπάτι, που ο περιπατητής που θα ταξιδέψει σε επιστημονικά τοπία, ίσως να οδηγηθεί στον προορισμό της αυτοδιαχείρισης και της αυτογνωσίας.
Ο χειμαρρώδης ομιλητής θέτοντας ένα ευρύτερο πλαίσιο στην ομιλία του επεσήμανε καταληκτικά ότι ο φιλοσοφημένος άνθρωπος παλεύει την κάθε μέρα της ζωής του, σαν να ήταν η τελευταία…
Επίσης όσον αφορά το θέμα της θρησκευτικότητας και των θρησκειών τόνισε με έμφαση ότι στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό έχουμε την πιο ελευθερόφρονη θρησκεία… Δεν έμεινε βέβαια μόνο σ’ αυτό, αλλά έκανε αναφορές στους φιλοσόφους, τον οπτιμιστή Νίτσε και τον υπαρξιστή Σαρτρ.
Ο κ. Μιχαήλ Μαντζανάς, στο τέλος της ωραίας αυτής εκδήλωσης, με συγκίνηση είπε ότι αφιερώνεται η εν λόγω εκδήλωση στη μνήμη της Καθηγήτριας Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας Βασιλικής Καραβάκου, που έφυγε τόσο απρόσμενα από τη ζωή, στα 52 της χρόνια, ευρισκόμενη στην Αρχαία Ολυμπία, για τις εργασίες του ετήσιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας.

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Το άνοιγμα έγινε από την συντονίστρια κα Ευγενία Χριστοπούλου, η οποία κάλεσε στο βήμα τον πρώτο ομιλητή, τον Δήμαρχο Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλο, ο οποίος υπήρξε συνοπτικός μιλώντας άνευ χειρογράφων. ( Έφυγε από την εν εξελίξει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για μέτρα προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα και επέστρεψε μόλις ολοκλήρωσε την ομιλία του).
Ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε στο ρόλο της Γυναίκας, στην προσωπικότητά της, , καθώς επίσης στην ισοτιμία της τόσο στην οικογένειά της, όσο και στην εργασία της, αλλά και σε όλους τους τομείς.
Ο Δήμαρχος Πύργου σκιαγράφησε με αδρά χρώματα την παρουσία της Γυναίκας σε κάθε κοινωνική και πολιτιστική δράση και τόνισε με έμφαση ότι ο Χριστιανισμός έδωσε ρόλο στη Γυναίκα!!
Στη συνέχεια μίλησε η κα Ευγενία Χριστοπούλου, η οποία εξεθείασε τα χαρίσματα με τα οποία κοσμείται η Γυναίκα…
Επίσης συμπλήρωσε ότι η φιλοσοφημένη γυναίκα είναι προοδευτική και χειραφετημένη!!
Η κα Χριστοπούλου πριν από την τοποθέτησή της είπε ότι η παρούσα εκδήλωση αφιερώνεται στη μνήμη της Καθηγήτριας Φιλοσοφίας Βασιλικής Καραβάκου. Ακολούθως διάβασε επιστολή της Βουλευτού Ηλείας κας Διονυσίας Αυγερινοπούλου, που δεν κατέστη εφικτό να παραστεί και απεύθυνε χαιρετισμό επιτυχίας. (Η κα Χριστοπούλου πριν την ομιλία του συγγραφέα παρουσίασε το πλούσιο βιογραφικό σημείωμα του κ. Μιχαήλ Κ. Μαντζανά)!!
Αμέσως μετά το λόγο πήρε η κα Ανθή Ξενόφου, που όπως προείπα με εντυπωσίασε ο ορθός λόγος της και το σκαθάρι ύφος της…
Η κα Ξενόφου αναφέρθηκε στις αξίες και την αυτογνωσία της Γυναίκας και μέσα από αυτή την αυτογνωσία, όπως είπε, οδηγείται στην αυτοπραγμάτωση. Αντιστέκεται σε διάφορα κοινωνικά στερεότυπα. Η Φιλοσοφημένη Γυναίκα αμφισβητεί και ανατρέπει. Είναι ένα ανήσυχο πνεύμα με αλύγιστη θέληση, οραματίστρια και υψώνει το ανάστημά της στην απάθεια.
Η κα Ξενόφου κατέληξε επισημαίνοντας ότι η φιλοσοφημένη γυναίκα επιλέγει τον δρόμο της ελευθερϊας… Χειραφετημένη ίσον φιλοσοφημένη και με μια λέξη ασύγκριτη!!

(ΡΕΠΟΡΤΑΖ και Φωτό από τον ΑΝΚ)

Κοινοποιήστε το: Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: