Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Πρόταση της Μόσχας για συνάντηση του κουαρτέτου με φόντο το Μεσανατολικό – Newsbeast
Πρόταση της Μόσχας για συνάντηση του κουαρτέτου με φόντο το Μεσανατολικό

Πρόταση της Μόσχας για συνάντηση του κουαρτέτου με φόντο το Μεσανατολικό – Newsbeast

Τη διεξαγωγή συνάντησης στο προσεχές μέλλον του κουαρτέτου για το Μεσανατολικό (ΟΗΕ, Ε.Ε. Ρωσία και ΗΠΑ) σε επίπεδο ειδικών απεσταλμένων πρότεινε η Μόσχα. Αυτό αναφέρεται σε δηλώσεις της επισήμου εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα, οι οποίες αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του υπουργείου.

Σύμφωνα με αυτές, η επίτευξη μιας δίκαιης και οριστικής λύσης του Μεσανατολικού απαιτεί την εναρμόνιση των δράσεων της παγκόσμιας κοινότητας.

«Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση για την διεξαγωγή παλαιστινιακό-ισραηλινών συνομιλιών παρά μόνο υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας. Σε σχέση με αυτό θεωρούμε ότι τον ρόλο του αποτελεσματικού μεσολαβητή πρέπει να αναλάβει το διεθνές κουαρτέτο στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της Ευρωπαϊκή Ένωση, της Ρωσίας και των ΗΠΑ, το οποίο είναι ο μόνος αναγνωρισμένος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μηχανισμός που μπορεί να συνδράμει την ειρηνική διευθέτηση του Μεσανατολικού», επισημαίνεται σχετικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι η «συμφωνία του αιώνα» που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, δεν μπορεί να αποτελέσει την βάση για την επίλυση της παλαιστινιακό-ισραηλινής διένεξης, καθώς λαμβάνει υπόψιν της, τα κοινώς αποδεκτά βασικά στοιχεία του διεθνούς δικαίου που προβλέπει η ειρηνική διευθέτηση του μεσανατολικού και τα οποία έχουν καταγραφεί στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και της Αραβικής ειρηνευτικής πρωτοβουλίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: