Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Πρέπει να το δείχνεις! – 24Sport.gr
Πρέπει να το δείχνεις!

Πρέπει να το δείχνεις! – 24Sport.gr

Ο καθένας έχει τη γνώμη του αναφορικά με την πρόσφατη ψηφοφορία στην λίγκα. Εκεί όπου συζητήθηκε και κρίθηκε η καταγγελία του ΟΣΦΠ και των ομάδων που έχουν καλή σχέση μαζί του και συμφέρον από την υπόθεση ΠΑΟΚ-Ξάνθης τέλος πάντων. Κάθε άποψη είναι σεβαστή. Προφανώς μια ουδέτερη στάση ίσως να είχε καλύτερο αποτέλεσμα αναφορικά με το πώς φάνηκε προς τα έξω η επιλογή των «πράσινων». Οι οποίοι ψήφισαν υπέρ του ΠΑΟΚ ουσιαστικά, μαζί με τις ομάδες που «ανήκουν» στη συγκεκριμένη πλευρά.

Η ΠΑΕ με τον τρόπο της δικαιολόγησε την επιλογή αυτή. Με τρόπο που δε φάνηκε… τρελός είναι η αλήθεια. Και το τονίζουμε διότι σε θέματα διοικητικά, άρα θέματα ΠΑΕ, συνήθως κάθε επιλογή που γίνεται έχει τους πάντες απέναντι. Κάτι για το οποίο φυσικά και ευθύνονται τα όσα έχουν συμβεί, δεν ξύπνησαν ξαφνικά όλοι και… τρελάθηκαν. Όμως αυτό που πρέπει να κριθεί είναι η εκάστοτε κίνηση-επιλογή. Για τον Παναθηναϊκό λοιπόν είναι σημαντικό να θυμίζει σε όλους το ποιος είναι απέναντί του. Ποιος είναι ο αντίπαλός του, ακόμη κι αν αγωνιστικά και σε επίπεδο στόχων δυστυχώς αυτό δε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Σε καμία ζωή, για κανένα λόγο, δε θα γίνει αντίπαλος του Παναθηναϊκού ο ΠΑΟΚ, στο επίπεδο που να κοιτιέσαι στα μάτια μαζί του. Ανεξάρτητα απ’ τα τελευταία χρόνια και την άνοδο της συγκεκριμένης ομάδας, το «τριφύλλι» πρέπει να χαμηλώσει αρκετά το βλέμμα για να «δει» ως ισότιμο αντίπαλο και πραγματικό «εχθρό» τον ΠΑΟΚ. Ναι έχουν γίνει αρκετά με πρωταγωνιστή το σύλλογο απ’ τη Θεσσαλονίκη τα οποία δεν τα ξεχνά κανείς. Όμως αυτό δεν καθιστά τον ΠΑΟΚ πραγματικό και διαχρονικό και σημαντικό αντίπαλο του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» λοιπόν είναι αυτονόητο πως κοιτούν το συμφέρον τους. Ή τουλάχιστον αυτό θα πρέπει να κάνουν πάντα. Κατά συνέπεια, το συμφέρον τους είναι να βρίσκονται απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο. Στον διαχρονικό αντίπαλο. Στην ομάδα που έχει στερήσει εδώ και δεκαετίες πολλά απ’ το «τριφύλλι». Για να το πούμε ακόμη πιο απλά, του εχθρού μας ο εχθρός είναι φίλος μας… Ακόμη κι αν στην πράξη είναι κι αυτός αντίπαλος, όμως σύγκριση δεν μπορεί και ούτε θα υπάρξει ποτέ!

Στο μυαλό του κόσμου το ιδεατό θα ήταν να μην υπολογίζεις κανέναν. Να μη σε ενδιαφέρει τι κάνουν. Να είσαι εσύ στην κορυφή, να μην έχεις κανέναν να σκέφτεσαι. Ακόμη κι αυτό να συνέβαινε όμως, θα έπρεπε να κάνεις επιλογή στη συγκεκριμένη ψηφοφορία. Άρα καλό είναι να διαχωρίζουμε όσο γίνεται, τα γεγονότα που έχουμε δυστυχώς βιώσει. Τι σημαίνει αυτό; Η ψηφοφορία της ντροπής που κράτησε τον Παναθηναϊκό στην κατηγορία πριν 2,5 χρόνια, δεν πρέπει να σχετίζεται με το τώρα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό θα μας πείτε; Δύσκολο είναι η αλήθεια. Όμως το στίγμα έτσι κι αλλιώς σου έχει μείνει. Όσες ψηφοφορίες κι αν ακολουθήσουν, ο Παναθηναϊκός δε θα «σβήσει» εκείνη την ντροπή.

Επιπρόσθετα, στην πράξη ο ΠΑΟΚ δεν είχε ψηφίσει υπέρ του Παναθηναϊκού τότε. Με την πρόφαση πως δεν είχε γίνει το ίδιο με τον Ηρακλή. Άρα δεν μπορεί η τωρινή ψήφος να θεωρηθεί για κάποιο λόγο «χρωστούμενο». Όσο κι αν πάντα το μυαλό όλων σε κάθε ψηφοφορία θα «τρέχει» στο τότε και θα σχετίζεται κάθε επιλογή με το τότε.

Το βασικό ζητούμενο είναι ο Παναθηναϊκός πάντα και παντού να δείχνει ποιο είναι το επίπεδό του. Στην Ελλάδα το «τριφύλλι» έχει πολλούς αντιπάλους. Πραγματικό «εχθρό» όμως, είχε, έχει και θα έχει έναν: Τον ΟΣΦΠ. Κατά συνέπεια η επιλογή του να ψηφίσει ακριβώς αυτό που δεν ήθελε η συγκεκριμένη πλευρά, ήταν μονόδρομος. Και μακάρι απ’ τη στιγμή που υπάρχουν οι γνωστές εξελίξεις με το συνδρομητικό, να γίνει πράξη η σκέψη του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, για τη δημιουργία αυτού του Λίγκα TV.

Όσο κι αν το παρελθόν μας έχει κάνει να σκεφτόμαστε διπλά και τριπλά την κάθε επιλογή, όσο κι αν φοβόμαστε πως η κάθε επιλογή σχετίζεται με τυχόν «χρωστούμενα», η… κανονικότητα είναι αυτή που έχει τον Παναθηναϊκό απέναντι απ’ τον αιώνιο σε όλα. Γιατί αυτό είναι το συμφέρον του. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα. Την εναντίωση αυτή, επιβάλλεται να τη δείχνει το «τριφύλλι». Σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε δυνατότητα που του παρουσιάζεται. Μην το βλέπουμε λοιπόν ως διάθεση σωτηρίας του ΠΑΟΚ, παρότι ίσως και να συνέφερε αυτό να το πούμε όπως το έλεγαν αυτοί πριν 2,5 χρόνια. Ας το δούμε απλά ως το φυσιολογικό: Ο ΟΣΦΠ πάντα θα είναι απέναντι!

πηγή: leoforos.gr

Original article: Πρέπει να το δείχνεις!.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: