Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν 100 ευρώ αναδρομικά για κάθε μήνα καθυστέρησης της επικουρικής
Συντάξεις Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου: Πότε πληρώνονται οι συνταξιούχοι

Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν 100 ευρώ αναδρομικά για κάθε μήνα καθυστέρησης της επικουρικής

Τροπολογία θα κατατεθεί στη Βουλή εντός της εβδομάδας

Στη Βουλή θα φθάσει μέσα στην εβδομάδα τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την καταβολή αναδρομικών ποσών σε 80.000 δικαιούχους επικουρικής σύνταξης.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης αποκάλυψε ότι συνταξιούχοι των οποίων έχει εκδοθεί η κυρία σύνταξη αλλά όχι και η επικουρική θα λάβουν αναδρομικά 100 ευρώ τον μήνα για κάθε μήνα καθυστέρησης.

Το μέτρο θα αφορά τους δικαιούχους σύνταξης που έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα έως τον Ιούνιο του 2022.

Με βάση της εκτιμήσεις, η καταβολή αναδρομικών αφορά 80.000 δικαιούχους επικουρικής σύνταξης, που ενδέχεται να περιμένουν για την απόδοσή της από το 2016. Οι μισοί αναμένεται ότι θα πάρουν τη σύνταξη μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Στους υπόλοιπους θα καταβληθεί έως τις 15 Μαρτίου 100 ευρώ τον μήνα για κάθε μήνα καθυστέρησης. «Θα φέρουμε τροπολογία στην Βουλή η οποία θα κατατεθεί φαντάζομαι αύριο, μεθαύριο και νομίζω ότι θα ψηφιστεί εντός της εβδομάδας.  Όσοι δεν έχουν προλάβει να πάρουν την επικουρική τους σύνταξη και έχουν υποβάλει σχετική αίτηση μέχρι το τέλος του Ιουνίου του 2022 και περιμένουν κάμποσους μήνες ή ακόμη και ορισμένα χρόνια θα πάρουν ο καθένας από αυτούς για την κανονική επικουρική 100 ευρώ για κάθε μήνα καθυστέρησης», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στο θέμα των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και παρέθεσε κάποια σχετικά παραδείγματα για τον  τρόπο που θα δοθούν τα αναδρομικά:

  • Εάν κάποιος περιμένει 1 χρόνο για να πάρει την επικουρική σύνταξη, τότε θα λάβει αναδρομικά ύψους 1.200 ευρώ.
  • Εάν κάποιος περιμένει 2 χρόνια για λάβει επικουρική σύνταξη, τότε θα πάρει αναδρομικά ύψους  2.400 ευρώ.
  • Εάν κάποιος περιμένει 3 χρόνια για λάβει επικουρική σύνταξη, τότε  θα πάρει εφάπαξ αναδρομικά ύψους  3.600 ευρώ.
Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: