Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χάφταρ για να μας προκαλέσει – News.gr
Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χάφταρ για να μας προκαλέσει – News.gr

Ο Μητσοτάκης κάλεσε τον Χάφταρ για να μας προκαλέσει – News.gr

Ο Τούρκος Πρόεδρος καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό «να διορθώσει το λάθος του»

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το γεγονός ότι ο Λίβυος στρατάρχης, Χαλίφα Χαφτάρ, επισκέφτηκε την Αθήνα πριν ταξιδέψει στο Βερολίνο για την Διάσκεψη για τη Λιβύη.

«Ο Μητσοτάκης γιατί κάλεσε τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Μόνο και μόνο για να μας προκαλέσει», ανέφερε ο πρόεδρος Ερντογάν, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη. Μάλιστα, ο Ερντογάν ισχυρίζεται, ότι κάποιος ηγέτης τον πλησίασε στο Βερολίνο και του είπε: «Ο Μητσοτάκης θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις μαζί σας».

«Αναρωτήθηκα» σημείωσε ο Ερντογάν, «θέλει να διορθώσει τις σχέσεις μαζί μου και καλεί τον Χαφτάρ στην Ελλάδα; Τι ανοησία είναι αυτή; Πείτε του, ότι αυτό που κάνει, είναι λάθος. Να το διορθώσει αυτό το λάθος και από κει και πέρα μπορούμε να συναντηθούμε μαζί του». Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν υπονοεί, ότι η Ιταλία τον προσέγγισε, για να γίνουν κάποιες σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις, στις περιοχές που έχει συμφωνήσει με τη Λιβύη.

Στο μεταξύ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε για τις χθεσινές αναφορές του προέδρου Ερντογάν στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ενοχλήθηκε προφανέστατα ο Τούρκος Πρόεδρος από το γεγονός, ότι ήρθε ο κ. Χαφτάρ εδώ, αμέσως πριν πάει στην Διάσκεψη του Βερολίνου. Ενδεχομένως να ενοχλήθηκε και σήμερα με τις ευχαριστίες που εξέφρασε για την ελληνική συνδρομή. Δεν μας επηρεάζει αυτό. Ο στόχος μας είναι να είμαστε παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Μας ενδιαφέρει να εφαρμόζεται το πλέγμα του Κοινοτικού Κεκτημένου και το Διεθνές Δίκαιο να είναι πάντα η πυξίδα μας και σ’ αυτό θα επιμείνουμε. Ό,τι και να λέει ο κ. Ερντογάν ή οποιοσδήποτε άλλος, εμείς δεν ακολουθούμε σε χαρακτηρισμούς. Μένουμε στην ψύχραιμη αυτοπεποίθηση που διακρίνει την Ελλάδα ως χώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν δύο φορές. Μία στο περιθώριο της Διάσκεψης του ΝΑΤΟ πρόσφατα και την προηγούμενη φορά τον Σεπτέμβριο στη Σύνοδο του Ο.Η.Ε. Όλα τα ζητήματα που θέτει ο κ. Ερντογάν από την πρώτη στιγμή έχουν βρεθεί στο περιθώριο, με τις ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης και 13ης Δεκεμβρίου, που χαρακτηρίζουν το «μνημόνιο» Τουρκίας-Λιβύης ως ανυπόστατο, τονίζοντας ότι δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα για το Διεθνές Δίκαιο».

Κοινοποιήστε το: Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: