ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Μποτσουάνα: Αποποινικοποιήθηκε η ομοφυλοφιλία – 3pointmagazine
Μποτσουάνα: Αποποινικοποιήθηκε η ομοφυλοφιλία - 3pointmagazine

Μποτσουάνα: Αποποινικοποιήθηκε η ομοφυλοφιλία – 3pointmagazine

Η Μποτσουάνα είναι πλέον μία από τις χώρες της Αφρικής που το σεξ μεταξύ ομοφυλοφίλων είναι νόμιμο. Την Τρίτη το ανώτατο δικαστήριο της χώρας έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του ποινικού κώδικα που τιμωρούν τις σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου με ποινές φυλάκισης έως και επτά έτη.

Οι ακτιβιστές της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την ανακοίνωση της απόφασης, στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου.

History made in Botswana
Human rights for all. pic.twitter.com/Jlv7KisZYq

— Keikantse E. Phele (@ke_phele) June 11, 2019

Η ιστορική αυτή απόφαση έρχεται λιγότερο από ένα μήνα μετά την υιοθέτηση αντίστοιχης νομοθεσίας στην Κένυα, ενώ πριν από μερικούς μήνες και η Ανγκόλα άλλαξε τον ποινικό της κώδικα ώστε να μην τιμωρείται η σεξουαλική δραστηριότητα ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλου αλλά και να απαγορευτούν οι διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Την ίδια ώρα πάνω από 20 χώρες της υποσαχάριας Αφρικής έχουν νόμους που ποινικοποιούν το σεξ μεταξύ ομοφυλόφιλων και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί οι αναχρονιστικοί νόμοι κρατούν απ’ την εποχή της αποκιοκρατίας.

Ποινικά κολάσιμο παραμένει το σεξ μεταξύ ομοφυλόφιλων στη Νιγηρία, στην Ουγκάντα και στην Γκάνα, με τη Διεθνή Αμνηστία να απευθύνει εκ νέου έκκληση να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Μποτσουάνα σε «μια νέα εκπληκτική εποχή αποδοχής».

Με πληροφορίες από AP

Σχόλια Αρθρογράφος3pointmagazineΣχετικά Άρθρα

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: