Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Μέτωπο Ελλάδας Ιταλίας κατά σήμανσης που αδικεί το ελαιόλαδο
Μέτωπο Ελλάδας Ιταλίας κατά σήμανσης που αδικεί το ελαιόλαδο

Μέτωπο Ελλάδας Ιταλίας κατά σήμανσης που αδικεί το ελαιόλαδο

Τα περιθώρια μιας κοινής στρατηγικής βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και την Ιταλίδα ομόλογό του. 
Φαίνεται πως οι δύο χώρες επιχειρούν τη διαμόρφωση κοινού μετώπου ενόψει της διαπραγμάτευσης του ζητήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αξιώσεις να εμποδίσουν μια εναρμόνιση της σήμανσης των τροφίμων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατά τα πρότυπα που υπαγορεύει το γαλλικό μοντέλο.

 Η τηλεδιάσκεψη με την Ιταλίδα υπουργό, Τερέζα Μπελανόβα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουλίου. Σε αυτήν ο κ. Βορίδης επανέλαβε την αντίθεση της χώρας μας σε αυτό το σύστημα, αντίθεση την οποία είχε εκφράσει με παρέμβασή του και στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 20ης Ιουλίου, αναφέροντας τα εξής: «Θεωρούμε ότι η σήμανση τροφίμων πρέπει να βασιστεί σε ένα σχήμα ουδέτερο και μη αξιολογικό, που δεν θα βαθμολογεί τη συνολική διατροφική αξία ενός τροφίμου. Έτσι, δεν θα βλάπτονται τα υψηλής ποιότητας παραδοσιακά προϊόντα από τυχόν εσφαλμένη εντύπωση που θα δίνεται στους καταναλωτές».

 Η Ιταλίδα Υπουργός Γεωργίας εξέφρασε και αυτή από την πλευρά της την αντίθεση της χώρας της στη μέθοδο επισήμανσης που προωθείται.

 Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος,  ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, η Γενική Διευθύντρια Τροφίμων, Χρυσούλα Παπαδημητρίου, ο Αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, Σταύρος Ζανόπουλος και η Προϊσταμένη Τμήματος Αξιολόγησης Ελέγχων του ΕΦΕΤ, Ασπασία Σαμωνά.

 

Κοινοποιήστε το: Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: