Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Λοιμωξιολόγοι: Επαναφορά SMS και καραντίνα για όσους γυρίζουν από διακοπές
Λοιμωξιολόγοι: Επαναφορά SMS και καραντίνα για όσους γυρίζουν από διακοπές

Λοιμωξιολόγοι: Επαναφορά SMS και καραντίνα για όσους γυρίζουν από διακοπές

Σε έναν άνισο πόλεμο με τον ιό έχει μπει η χώρα, με τα κρούσματα να αυξάνονται με αλματώδη ρυθμό, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί φαίνεται πως δεν αποδίδουν και πλέον η κατάσταση κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ελέγχου.

Το στοίχημα για περιορισμό της διασποράς εν όψει του Δεκαπενταύγουστου έχει χαθεί. Τα μέτρα που ελήφθησαν φαίνεται πως δεν επαρκούν, καθώς τα καταστήματα ναι μεν έκλεισαν, όμως τα πάρτι συνεχίζονται σε δρόμους, παραλίες και πλατείες, δημιουργώντας νέες εστίες υπερμετάδοσης.

Απίστευτο: Ρεκόρ επταετίας για τους μετακλητούς υπαλλήλους σε υπουργικά γραφεία

Ο μεγάλος φόβος είναι επιστροφή των νέων από τις διακοπές, εκεί όπου πάρτι και συνωστισμός αποτελούν εκρηκτικό κοκτέιλ. Από τη διενέργεια των τεστ έχουν προκύψει δεκάδες θετικά που αφορούν σε νέους που γύρισαν από διακοπές και στη συνέχεια διέσπειραν τοπικά τον ιό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Νέα μέτρα από τους ειδικούς

Με την κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο οι ειδικοί βγάζουν νέα μέτρα από τη φαρέτρα τους. Το ενδεχόμενο του καθολικού lockdown έχει αποκλειστεί, όχι όμως και αυτό του περιορισμού της κυκλοφορίας που επανέρχεται στο τραπέζι.

Ο συνωστισμός και η χαλάρωση γεννούν νέες μολύνσεις, τονίζουν οι ειδικοί που βλέπουν τη χώρα να φτάνει σε οριακό σημείο. Αν τα κρούσματα τις επόμενες δύο εβδομάδες δεν μειωθούν, τότε θα αρχίσει και η πίεση στο σύστημα υγείας, καθώς οι εισαγωγές θα αυξηθούν και η κατάσταση δύσκολα θα μπορεί να ανατραπεί.

Επιδότηση έως 85% για… πράσινα σπίτια – Ολο το πρόγραμμα

Κοινοποιήστε το: Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: