Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Δεν θα βρείτε καταλύματα σε Μύκονο και Ιθάκη – Νησιά που δεν συμμετέχουν – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί
Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Δεν θα βρείτε καταλύματα σε Μύκονο και Ιθάκη - Νησιά που δεν συμμετέχουν

Κοινωνικός Τουρισμός 2022: Δεν θα βρείτε καταλύματα σε Μύκονο και Ιθάκη – Νησιά που δεν συμμετέχουν – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί

Κοινωνικός Τουρισμός: Η χρήση των επιταγών μπορεί να γίνει από τη Δευτέρα 1η Αυγούστου 2022 μέχρι την 1η Αυγούστου 2023.

Από την 1η Αυγούστου, οι δικαιούχοι των επιταγών του Κοινωνικού Τουρισμού 2022 θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν στα καταλύματα που θα επιλέξουν ανά την Ελλάδα, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ.

Μέχρι στιγμής συμμετέχουν 1.466 καταλύματα που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας, ενώ συνεχίζονται οι αιτήσεις παρόχων για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Νησιά και περιοχές που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Υπάρχουν νησιά και περιοχές που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, από τη λίστα απουσιάζουν Περιφερειακές Ενότητες που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς.

Στις Κυκλάδες, δεν θα βρείτε καταλύματα σε Μύκονο, Κέα και Κύθνο ενώ από τα Επτάνησα δεν υπάρχουν καταλύματα στην Ιθάκη. Αντίστοιχα, στην ηπειρωτική Ελλάδα, δεν υπάρχει επιλογή για τα Γρεβενά. Εκτός λίστας έχει μείνει και η Αττική, και συγκεκριμένα τα βόρεια και τα δυτικά προάστια, αλλά και ο Πειραιάς.

Να θυμίσουμε ότι στο περσινό αντίστοιχο πρόγραμμα υπήρχε ως προορισμός τόσο η Μύκονος όσο και η Τζιά. Συμμετείχε από ένα ξενοδοχείο σε κάθε νησί, τα οποία ανήκαν στον ίδιο όμιλο (είχε ακόμα στο Πήλιο, στη Σαντορίνη, στη Σκιάθο κ.ά.) όμως φέτος τα νησιά αυτά δεν συμμετέχουν καθόλου στο πρόγραμμα.

Ως τώρα υπάρχουν περί τα 200 καταλύματα στην Εύβοια, περίπου από 100 σε Χαλκιδική και Πιερία, πάνω από 70 στην Κρήτη, 55 στη Μαγνησία και 35 στα νησιά των Σποράδων.

Οι περιοχές με τις λιγότερες επιλογές μέχρι τώρα είναι η Σαντορίνη με μόλις δύο καταλύματα και η Μήλος με ένα, ενώ από την ηπειρωτική Ελλάδα η Άρτα, οι Σέρρες και Φλώρινα με δύο αλλά και οι Δράμα, Κιλκίς, Κοζάνη με ένα.

Οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5%-12% σε ξενοδοχεία και 3% – 8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή. Επιπλέον για τον μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20%, όπως και πέρυσι, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Η αύξηση θα ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Επιδότηση και στα ακτοπλοϊκά

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά πέντε εταιρίες που καλύπτουν τόσο το Αιγαίο όσο και το Ιόνιο.

Δείτε ΕΔΩ τη λίστα με τους παρόχους Ακτοπλοϊκών Εισιτηρίων
Η «Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού»

  • είναι ένας μοναδικός ηλεκτρονικός αριθμός για κάθε δικαιούχο πολίτη και για κάθε ωφελούμενο μέλος αυτού, ο οποίος δημιουργείται αυτόματα από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού
  • ενσωματώνει μια συγκεκριμένη οικονομική αξία που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων μελών του για τη διαμονή τους σε τουριστικό κατάλυμα και την ακτοπλοϊκή του μετάβαση σε αυτό (όταν απαιτείται)
  • δεν υπάρχει σε έντυπη μορφή από τον ΟΑΕΔ για τα τουριστικά καταλύματα. Η ύπαρξή της ελέγχεται από τους παρόχους με την είσοδό τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και την εισαγωγή του ΑΦΜ ή του ΑΜΚΑ των δικαιούχων
  • υπάρχει σε έντυπη μορφή και εκτυπώνεται υποχρεωτικά για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για να επιδειχθεί για την έκδοση του εισιτηρίου. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μετάβαση σε προορισμό άλλον από αυτόν που βρίσκεται το τουριστικό κατάλυμα
  • ισχύει αποκλειστικά από την ημερομηνία έναρξης μέχρι την ημερομηνία λήξης του συγκεκριμένου προγράμματος στο πλαίσιο του οποίου εκδόθηκε

Τουρισμός για Όλους: Επιπλέον 200.000 δικαιούχοι – Σε ισχύ τα voucher ως τον Ιούνιο του 2023

Επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Τουρισμού για τον διπλασιασμό των δικαιούχων του νέου πλήρως αναβαθμισμένου προγράμματος, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Πρέβεζα.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ενισχύεται με 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ -από 31 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά- και οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, να ανέρχονται στις 400.000», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα νέα ψηφιακά vouchers -200.000 τον αριθμό- θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Ποιους αφορά η επέκταση του προγράμματος

Η επέκταση αφορά πολίτες που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουνίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.

«Το νέο πρόγραμμα επιβεβαιώνει στην πράξη τη δέσμευση της Κυβέρνησης για ενίσχυση των πληττόμενων νοικοκυριών από την εισαγόμενη ενεργειακή και πληθωριστική κρίση και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα, «Τουρισμός για Όλους» προβλέπει αυξημένη ατομική επιδότηση στα 150 ευρώ για τις δαπάνες διαμονής, ψηφιακό τρόπο πληρωμής, επιτόπια αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και ενισχυμένη επιδότηση 200 ευρώ για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Κικίλιας: Έμπρακτη στήριξη οικογενειών, επαγγελματιών και εργαζομένων στον Τουρισμό

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού, οι δικαιούχοι του προγράμματος για το 2022 αυξάνονται πλέον στις 400.000, σε μία ακόμη έμπρακτη στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας, των επαγγελματιών και των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου. Με αυτόν τον τρόπο παράλληλα ενισχύουμε την προσπάθειά μας για επέκταση της τουριστικής περιόδου, για την τόνωση του χειμερινού τουρισμού, για το city break, για τουρισμό όλο το χρόνο», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Ζαχαράκη: Στηρίζουμε το δικαίωμα για διακοπές

«Για πρώτη φορά, διαθέτουμε ένα τόσο ευρύ πλέγμα στήριξης για την ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού δώδεκα μήνες τον χρόνο. Στηρίζουμε το δικαίωμα των συμπολιτών μας για διακοπές, ιδίως των πιο ευάλωτων. Και συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη δυναμική του εγχώριου τουρισμού», τόνισε από την πλευρά της η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: