Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Κλινικά ηλίθιοι όσοι βάζουν τα παιδιά τους σε μηχανάκι χωρίς κράνος, σύμφωνα με νέα έρευνα

Κλινικά ηλίθιοι όσοι βάζουν τα παιδιά τους σε μηχανάκι χωρίς κράνος, σύμφωνα με νέα έρευνα

Κλινικά ηλίθιοι χωρίς δυνατότητα θεραπείας είναι όσοι βάζουν παιδιά σε μηχανάκι χωρίς κράνος, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει η επιστημονική ομάδα που παρουσίασε την έρευνα, οι μελέτες τους επικεντρώθηκαν σε γονείς οι οποίοι διαπιστώθηκαν να μεταφέρουν τα ανήλικα παιδιά τους πάνω σε παπιά, σκούτερ και μηχανές στο σχολείο ή σε πολυσύχναστους δρόμους χωρίς να τους έχουν φορέσει κράνος.

«Θελήσαμε να κάνουμε αυτή την έρευνα γιατί δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πώς κάποιος θα έβαζε σκόπιμα ένα ή και δύο παιδιά χωρίς κράνος πάνω σε μηχανάκι και θέλαμε να μελετήσουμε τον εγκέφαλο τους» λέει ο υπεύθυνος της έρευνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν εξέτασαν τους γονείς διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ο εγκέφαλος απουσίαζε ολοκληρωτικά. «Είναι απορίας άξιο πώς οι άνθρωποι ήταν σε θέση να πάρουν δίπλωμα ή να οδηγούν, πόσο μάλλον να ανταπεξέλθουν στην ανατροφή παιδιών» προσθέτει.

Οι επιστήμονες πάντως δηλώνουν απαισιόδοξοι σε ότι αφορά τη δυνατότητα αντιμετώπισης του φαινομένου, καθώς όπως λένε φαίνεται να είναι μη θεραπεύσιμο. «Σ’αυτό το θέμα εμείς οι επιστήμονες σηκώνουμε τα χέρια. Συνήθως για να τους φασκελώσουμε.»

vatraxi

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: