Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Καταγγελία: Ανελέητο bullying σε μαθητή δημοτικού για την καταγωγή της μητέρας του
Καταγγελία: Ανελέητο bullying σε μαθητή δημοτικού για την καταγωγή της μητέρας του

Καταγγελία: Ανελέητο bullying σε μαθητή δημοτικού για την καταγωγή της μητέρας του

Ο μικρός έφθασε στο σημείο να αρνείται να περάσει την πόρτα του σχολείου του – Του έριχναν δυναμιτάκια και τον αποκαλούσαν «τουρκάκι» – Οι καταγγελίες ερευνώνται αρμοδίως, ενώ «ξυπνούν» μνήμες από την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Μία ακόμα σοβαρή καταγγελία σχολικού εκφοβισμού και κακοποίησης σε βάρος μαθητή δημοτικού από τους συμμαθητές του ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά σε σχολείο του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο μικρός μαθητής δεν είχε αναφέρει τίποτε στην οικογένεια του, κρατώντας μυστικό το bullying που δεχόταν επειδή η μητέρα του είναι από την Τουρκία. Οι γονείς του ανακάλυψαν τι είχε συμβεί όταν είδαν σημάδια της κακοποίησης στο σώμα του.

Όπως έγινε γνωστό, συμμαθητές του τον τελευταίο καιρό είχαν αποκτήσει ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος του, τον αποκαλούσαν «τουρκάκι» και τον κορόιδευαν, φτάνοντας σε σημείο να το χτυπήσουν άγρια, να του πετάξουν δυναμιτάκια, ενώ δεν δίστασαν να καταγράψουν την κακοποίηση στο κινητό τους τηλέφωνο.

Εδώ και ένα περίπου μήνα το παιδί δεν πηγαίνει σχολείο και παρακολουθείται από ψυχολόγο. Οι γονείς με τα έγγραφα των ειδικών και του νοσοκομείου και με σχετικό φωτογραφικό υλικό θα απευθυνθούν στη δικαιοσύνη για να μπει τέλος σε αυτή την υπόθεση εκφοβισμού, προτού είναι και πάλι αργά.
Αρνείται να πάει σχολείο – Τι δηλώνει ο πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκφοβισμός μαθητή δημοτικού προκαλεί αγωνία και ερωτηματικά στη σχολική κοινότητα αλλά και την κοινωνία του Ρεθύμνου μετά τη γνωστοποίηση ότι ο μικρός μαθητής αρνείται να περάσει την πόρτα του δημοτικού και να βρεθεί δίπλα στους συμμαθητές του.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου, Στέλιο Ορφανουδάκη, ο οποίος δήλωσε πως δεν έχει ενημερωθεί ούτε γνωρίζει για το θέμα, επισημαίνοντας ότι σε συνάντηση του συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες δεν διατυπώθηκε ούτε αναφέρθηκε κάτι σχετικό.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι όσα συνέβησαν στον μαθητή αφορούν σε εξωσχολικό χώρο και εκτός ωρών μαθημάτων. Ενημέρωση από πλευράς του νοσοκομείου Ρεθύμνου και τον διοικητή του Γιώργο Φραγκιαδάκη αναφέρει πως ο μικρός εξετάσθηκε από τους γιατρούς των εξωτερικών ιατρείων στις 25.05.2019 χωρίς όμως να γνωστοποιηθεί στους γιατρούς ο λόγος που προσήλθε και αν αφορούσε βία και σχολικό εκφοβισμό.

Οι καταγγελίες ερευνώνται αρμοδίως και όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει και απορίες αλλά παράλληλα και αγωνία στην τοπική κοινωνία, δεδομένης της τραυματικής εμπειρίας των Ρεθυμνιωτών με τη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα.

Με πληροφορίες από neakriti.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: