ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική «Καμπανάκι» του Moody’s για την τουρκική οικονομία – News.gr
Ισόβια σε 74 ανθρώπους στην Τουρκία για απόπειρα πραξικοπήματος – News.gr

«Καμπανάκι» του Moody’s για την τουρκική οικονομία – News.gr

Προειδοποιεί για νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης

«Η Τουρκία χρειάζεται να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο οικονομικό πρόγραμμα, εάν θέλει να αποφύγει μια ακόμα υποβάθμιση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης», δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αναλυτής του οίκου Moody’s.

Σύμφωνα με νέα ανάλυση του Moody’s, η ύφεση της Τουρκίας, η βουτιά της λίρας, οι επικείμενες πιέσεις αναχρηματοδότησης και τα μειούμενα διαθέσιμα, την έχουν οδηγήσει κοντά στην κορυφή του παγκόσμιου δείκτη εξωτερικής ευπάθειας του οίκου.

«Η αποτυχία να εφαρμοστεί ένα αξιόπιστο, ευρείας βάσης σχέδιο, για να αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά ζητήματα και βραχυπρόθεσμα να περιοριστεί η πίεση από την μεταβλητότητα της αγοράς στη λίρα… αυτό θα ήταν σημείο πίεσης από την άποψη της πιστοληπτικής αξιολόγησης», δήλωσε στο Reuters ο Ιβ Λεμέ, υψηλόβαθμο στέλεχος του οίκου.

Ο οίκος Moody’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας σε Ba3 –τρεις βαθμίδες στην κατηγορία «junk» (σκουπίδια)– τον περασμένο Αύγουστο, διατηρώντας ωστόσο «αρνητική» προοπτική, κάτι που αποτελεί πρόβλεψη, ότι μπορεί να υπάρξει και νέα υποβάθμιση μέσα σε 12-18 μήνες.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: