Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΔΙΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ
Αρχική ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – ΤΕΛΕΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΠΥΡΓΟΥ - ΤΕΛΕΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – ΤΕΛΕΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΠΥΡΓΟΥ
ΤΕΛΕΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΓΡΥΠΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΟ ΩΡΑ 9:00 Μ.Μ. ΕΩΣ 1:00 ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!! όλα μου κράζουν και στη θλιμμένη μου καρδιά γαλήνης βάλσαμο σταλλάζουν». (Γ. Βερίτης).
Αγαπητοί μας Χριστιανοί, η Ανάσταση συνεχίζεται! Αυτό δείχνει και η εορτή της Αποδόσεως του Πάσχα. Τα ίδια γράμματα και οι ίδιοι ύμνοι της νύχτας της Αναστάσεως, ακούγονται και κατά την Απόδοση της εορτής του Πάσχα, η οποία τελείται μια μέρα πριν από την εορτή της Αναλήψεως. Κάθε μεγάλη εορτή στην Ορθόδοξη λατρεία μας, έχει την «απόδοσή» της. Κάθε εορτή είναι ένα ζωντανό γεγονός, που επαναλαμβάνεται στην ζωή της Εκκλησίας, στην ζωή κάθε πιστού.
Αλλά και για άλλο λόγο επίσης γίνεται ο επανεορτασμός μιας εορτής, δηλαδή η απόδοσή της. Για να απολαύσουμε ακόμα μια φορά την ομορφιά της γιορτής. Όταν ένα θέαμα είναι ωραίο, ποθούμε να το ξαναδούμε. Όταν ένα φαγητό είναι νόστιμο, θέλουμε να το ξαναγευτούμε. Ο εορτασμός κάποιου γεγονότος της ζωής του Χριστού ή της Θεοτόκου, προξενεί γλυκύτητα στη ψυχή, που θέλει να το ξαναγιορτάσει. Την γλυκύτητα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο γεγονός, την αισθανόμαστε για τη εορτή του Πάσχα! Γιορτή ευφροσύνης. «Πανήγυρις έστι πανηγύρεων». Ποτέ άλλοτε δεν σκιρτά η ψυχή τόσο πολύ, όσο τη νύχτα της Αναστάσεως. Χαιρόμαστε για το θρίαμβο του Αναστάντος Κυρίου.
Θρίαμβος της ζωής κατά του θανάτου. Του Χριστού κατά του Άδη. Της χαράς κατά της λύπης. Της αλήθειας κατά του ψεύδους. Αυτή η ευφροσύνη για την Ανάσταση του Χριστού είναι καθολική και αιώνια. Ουρανός και γη συγχορεύουν. Όχι μια φορά. Πάντοτε, αιώνια. «Ουρανοί μεν επαξίως ευφραινέσθωσαν, γη δε αγαλλιάσθω· εορταζέτω δε κόσμος, ορατός τε άπας και αόρατος. Χριστός γαρ εγήγερται, ευφροσύνη αιώνιος» (κανόνας Πάσχα).
Η Ανάσταση συνεχίζεται. Κάθε φορά, που τελούμε την Θεία Λειτουργία. Η Θεία Λειτουργία ξαναζωντανεύει μπροστά μας όλα τα στάδια της ζωής του Χριστού. «Οδεύωμεν διά πασών των ηλικιών του Χριστού», όπως λέει ο άγιος Γρηγόριος ό Θεολόγος. Κάθε Θεία Λειτουργία είναι μια ανάμνηση του Σταυρού και της Αναστάσεως. Είναι το σταυρώσιμο και αναστάσιμο Πάσχα. Ιδιαίτερα δε η Λειτουργία της Κυριακής έχει Αναστάσιμο χαρακτήρα. Είναι η Λειτουργία της «μιας των Σαββάτων». Την Κυριακή είναι όλα αναστάσιμα. Τα απολυτίκια των οκτώ ήχων, όλα αναστάσιμα. Αλλά και τα τροπάρια του όρθρου της Κυριακής. Κατεξοχήν αναστάσιμη είναι η περίοδος του Πάσχα, του Πεντηκοσταρίου, που αρχίζει τη νύχτα της Αναστάσεως και τελειώνει την Κυριακή των Αγίων Πάντων.
Αγαπητοί μας Χριστιανοί, ως γνωστόν πολλοί ξενυχτούν για πολλούς και διάφορους λόγους. Άλλος για το φαγητό, άλλος για τον χορό, άλλος για το ποδόσφαιρο, άλλος για την τηλεόραση, άλλος για την παρέα, άλλος για την διάπραξη της ανομίας και της αμαρτίας και άλλος για την ασθένεια του αδελφού. Όλοι ξενυχτούν όταν θέλουν και όσο θέλουν. Είναι διαπιστωμένο επίσης, ότι την νύχτα που γίνονται συνήθως όλα τα άσχημα που μολύνουν την ψυχή και κηλιδώνουν το σώμα, υπάρχουν και κάποιοι που ξενυχτούν για την προσευχή, για την λατρεία και την δοξολογία του Θεού. Τις νυκτερινές ώρες η ψυχή μας αισθάνεται την ανάγκη να μιλήσει στον Κύριο της, στον αγαπημένο Ιησού της και να του ζητήσει έλεος και βοήθεια.
Σας καλούμε λοιπόν σε ένα διαφορετικό «ξενύχτι» στον Ιερό Ναό μας, την Τρίτη 4 Ιουνίου από 9.00 Μ.Μ, μέχρι 01.00 Π.Μ, για να γλεντήσουμε… πνευματικά στην Αναστάσιμη Αγρυπνία για την Απόδοση της εορτής του Πάσχα και να χορτάσουμε με το Σώμα και να ξεδιψάσουμε με το Αίμα του Χριστού μας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε στο ξενύχτι αυτό να έλθετε πολλοί ΞΕΝΥΧΤΗΔΕΣ… Των Αναστάσιμων Ιερών Ακολουθιών θα προστεί ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΛΑΜΠΑΔΕΣ ΣΑΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ  ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΚΑΤΑΛΥΟΜΕ ΨΑΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΡΕΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΕΣΦΑΛΜΕΝΑ…
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Κοινοποιήστε το: Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: