Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
Συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Thessaloniki Helexpo Forum

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Ξεκινά σε λίγα λεπτά  η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με το κυβερνητικό επιτελείο να διατηρεί την πολιτική αυτή παράδοση, τηρώντας ωστόσο αυστηρά μέτρα προστασίας και κοινωνικής απόστασης.

Στον απόηχο των χθεσινών εξαγγελιών ύψους 6,8 δισ. ευρώ στην οικονομία, αλλά και με την προώθηση 6 εμβληματικών δράσεων για την ενίσχυση της εθνικής άμυνας, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει διεξοδικά το “σχέδιο εθνικής αυτοπεποίθησης”, το οποίο θα ξεδιπλωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, αλλά και το πρόγραμμα 12 θεμελιωδών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα εξελίσσονται παράλληλα στη διάρκεια της επόμενης χρονιάς.

Παρά τις ανατροπές που έφερε στα διεθνή δημοσιονομικά δεδομένα ο κορωνοϊός, ο Πρωθυπουργός προχώρησε χθες σε γενναίες φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις, με κυριότερη την αναστολή της έκτακτης εισφοράς, ενώ ανακοίνωσε την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους τον επόμενο μήνα. Περισσότερες λεπτομέρειες για το ακριβές κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα θα δοθούν από τον κ. Μητσοτάκη τις επόμενες ώρες τόσο για τις οικονομικές εξαγγελίες, όσο και για τα ζητήματα άμυνας.

Παράλληλα, με 6 πρωτοβουλίες πλήρους αναβάθμισης των ενόπλων δυνάμεων, περιλαμβάνοντας ενίσχυση στο έμψυχο δυναμικό, αλλά και στους εξοπλισμούς όλων των όπλων, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες την μετάβαση σε μια νέα εποχή για την εθνική ασφάλεια, η οποία φέρει έντονη τη γαλλική σφραγίδα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί αναλυτικά στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Γαλλία στον αμυντικό τομέα, αλλά και στο κόστος του νέου εξοπλιστικού προγράμματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: