Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Η Επιμελήτρια Υγείας του 1ου ΤΟΜΥ Πύργου Ρεβέκα Κολλιοπούλου στον VOX FM 103,3 – Τι ανέφερε για τον Οικογενειακό Γιατρό και την εγγραφή των πολιτών στη δομή

Η Επιμελήτρια Υγείας του 1ου ΤΟΜΥ Πύργου Ρεβέκα Κολλιοπούλου στον VOX FM 103,3 – Τι ανέφερε για τον Οικογενειακό Γιατρό και την εγγραφή των πολιτών στη δομή

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ SITE! 

citymanager.gr

Η Επιμελήτρια Υγείας του 1ου ΤΟΜΥ Πύργου Ρεβέκα Κολλιοπούλου στον VOX FM 103,3

Για τη λειτουργία του 1ου ΤΟΜΥ Πύργου, την αναγκαιότητα υποστήριξής του, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού μίλησε η Επιμελήτρια Υγείας της Τοπικής Μονάδας Υγείας Ρεβέκα Κολλιοπούλου στην πρωινή ζώνη του ραδιοφωνικού σταθμού VOX FM 103,3 και στους δημοσιογράφους Διαμαντή Μπράμο και Βίκυ Γκουγκουστάμου.

Η κ. Κολλιοπούλου έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία της μονάδας που εντάσσεται στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και εξήγησε την αναγκαιότητα όλων των πολιτών να ενταχθούν σ’ αυτή, να εγγραφούν και να αποκτήσουν έτσι τον οικογενειακό τους γιατρό. Πρόκειται για ένα σύστημα που ήδη στο εξωτερικό λειτουργεί εδώ και χρόνια με επιτυχία. «Κάθε πολίτης θα μπορεί να έχει τον οικογενειακό του γιατρό που θα γνωρίζει το ιστορικό του και θα του παρέχει δωρεάν την κατάλληλη και ολοκληρωμένη φροντίδα» τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Κολλιοπούλου.

«Ο οικογενειακός γιατρός μπορεί να παραπέμπει σε εξειδικευμενες υπηρεσίες υγείας όταν τις χρειάζεται ο ασθενής».

Μελανό σημείο στη λειτουργία του ΤΟΜΥ Πύργου δυστυχώς δεν είναι άλλο από την ελλιπή στελέχωσή του καθώς δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τον ιατρικό κόσμο της πόλης να ενταχθεί στην συγκεκριμένη μονάδα. Έτσι μέχρι στιγμής διαθέτει μόνο έναν γιατρό-που είναι και οικογενειακός γιατρός-δύο νοσηλεύτριες, μια επιμελήτρια υγείας και δύο διοικητικούς υπαλλήλους. Όπως σημείωσε η κ. Κολλιοπούλου για την εύρυθμη λειτουργία του απαιτούνται τουλάχιστον άλλες τέσσερις ειδικότητες, η προκήρυξη των οποίων αναμένεται στο επόμενο διάστημα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το ΤΟΜΥ δεν απευθύνεται μόνο σε ασφαλισμένους των ταμείων αλλά και σε ανασφάλιστους.

Η εγγραφή τους στα αρχεία γίνεται με την επίδειξη φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας, ενός λογαριασμού ΔΕΗ (ή άλλης ΔΕΚΟ)και του ΑΜΚΑ.

Το 1ο ΤΟΜΥ Πύργου λειτουργεί στο κτίριο της συμβολής των οδών Κοκκίνου και Τάκη Πετροπούλου.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: