ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Η Ακσενέρ θέτει θέμα με την μη επίσκεψη Τσίπρα στο μαυσωλείο του Κεμάλ – News.gr
Η Ακσενέρ θέτει θέμα με την μη επίσκεψη Τσίπρα στο μαυσωλείο του Κεμάλ – News.gr

Η Ακσενέρ θέτει θέμα με την μη επίσκεψη Τσίπρα στο μαυσωλείο του Κεμάλ – News.gr

«Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του κράτους μας, αυτό αποτελεί όρο»

Τις επισκέψεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα επέκρινε η ηγέτης της ακροδεξιάς, Μεράλ Ακσενέρ, μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική της ομάδα.

Σύμφωνα με το Sigmalive στην Κωνσταντινούπολη, η Μεράλ Ακσενέρ σαφώς ενοχλημένη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον ρώτησε γιατί επέτρεψε στον Αλέξη Τσίπρα να επισκεφτεί την Αγία Σοφία και τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ενώ δεν πήγε στο μαυσωλείο του Ατατούρκ στην Άγκυρα να καταθέσει στεφάνι.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Την περασμένη εβδομάδα ήρθε στη χώρα μας ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Φιλοξενούμενος είναι και καλώς έκανε που ήρθε. Aλλά έκανε κάποια πράγματα που δεν άρεσαν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στην Αγία Σοφία. Μετά στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Έπειτα με τον Πατριάρχη συμμετείχε σε λειτουργίες. Πού δεν πήγε όμως ο Τσίπρας; Στο μαυσωλείο του Ατατούρκ δεν πήγε. Ο Έλληνας φιλοξενούμενος δεν επισκέφτηκε τον ιδρυτή της Τουρκίας, το Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Όμως, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του κράτους μας, αυτό αποτελεί όρο. Πως το επιτρέπουμε; Πώς το επιτρέπετε; Τι γίνετε αδέλφια;  Ποιος είναι ο στόχος σας; Όταν η Ελλάδα είχε οικονομική κρίση, κάνατε αστεία ότι ‘θα αγοράσουμε την Ελλάδα’. Τι έγινε; Όταν τελείωσαν τα χρήματα, τελείωσε και η παλληκαριά σας;»

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: