Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ερύμανθος: Ισωμα, Φαρραί και Βασιλικό ρωτούν για την αποχέτευση – Κινητοποίηση την Παρασκευή | Ειδησεις – Ηλειακά Νέα, Ειδήσεις και Νέα από την Ηλεία, iliaka nea
Σε κατάσταση ακραίου κινδύνου η Δυτική Ελλάδα - Ηλειακά Νέα, Ειδήσεις και Νέα από την Ηλεία, iliaka nea

Ερύμανθος: Ισωμα, Φαρραί και Βασιλικό ρωτούν για την αποχέτευση – Κινητοποίηση την Παρασκευή | Ειδησεις – Ηλειακά Νέα, Ειδήσεις και Νέα από την Ηλεία, iliaka nea

Σε διαμαρτυρία έχει προχωρήσει μερίδα κατοίκων των κοινοτήτων Ισώματος, Βασιλικού και Φαρρών για το θέμα της λειτουργίας του δικτύου αποχέτευσης που έχει κατασκευαστεί στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», έχει συσταθεί επιτροπή των κατοίκων, οι οποίοι συγκεντρώνουν υπογραφές με στόχο να τεθεί σε λειτουργία το δίκτυο. Μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες έστειλαν επιστολή στον δήμαρχο Θόδωρο Μπαρή, τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου, τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και βουλευτές του νομού, περιγράφοντας τις απαιτήσεις τους και τις ενέργειες που έχουν κάνει για την ικανοποίηση του αιτήματός τους.

Με την επιστολή τους οι κάτοικοι ζητούν δημόσιες απαντήσεις από τη δημοτική αρχή και την Περιφέρεια ως ελεγκτικό όργανο σχετικά με το τι συμβαίνει με το αποχετευτικό δίκτυο.

«Πως είναι δυνατό ένα έργο πολλών εκατομμυρίων που ξεκίνησε πριν 20 χρόνια που ολοκληρώθηκε πριν πέντε χρόνια, όταν κατασκευάστηκαν τα ηλεκτρολομηχανικά να μην μπαίνει ακόμα σε λειτουργία; Πως είναι δυνατόν ενώ το δίκτυο είναι ανενεργό, λειτουργικά νεκρό, να εγκρίνεται από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο επέκταση του με ποσό 1.380.000 ευρώ και μάλιστα η κατασκευή δόθηκε στην περιφέρεια; Θεωρείται λογικό κ. δήμαρχε να βρίσκονται νέα εκατομμύρια για επέκταση του νεκρού δικτύου, αλλά να μην βρίσκονται μόλις 130.000 ευρώ για την σύνδεση και λειτουργία του έτοιμου δικτύου;» είναι τρία από τα ερωτήματα των κατοίκων.

Επιπλέον, στην επιστολή συμπεριλαμβάνεται διαμαρτυρία για το τέλος σύνδεσης που ψηφίστηκε από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο με πλειοψηφία, όπου προβλέπεται να χρεώνονται οι οικίες με τέλη σύνδεσης 500 ευρώ. Μάλιστα, αντιπροτείνουν οι κάτοικοι να διεκδικηθεί επιχορήγηση για την πληρωμή των τελών σύνδεσης.

Τις προηγούμενες ημέρες, η επιτροπή αγώνα κατοίκων και φορέων είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Θ. Μπαρή. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι κάτοικοι φαίνεται ότι δεν πείστηκαν από τις απαντήσεις του Δημάρχου γι’ αυτό και αποφάσισαν να διοργανώσουν συνέλευση το απόγευμα της Παρασκευής στο Ισωμα, να συγκεντρώσουν υπογραφές κατοίκων των τριών κοινοτήτων με στόχο να «υποχρεωθεί η δημοτική αρχή να “ξεκολλήσει” και να ξεκινήσει την σύνδεση με τις οικίες μέσα στην θητεία της».

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Ερυμάνθου», με την οποία χαιρετίζει την πρωτοβουλία των κατοίκων και παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή.

«Η δημοτική αρχή Μπαρή ενώ δεν φροντίζει το αυτονόητο που είναι η άμεση λειτουργία του δικτύου την ίδια στιγμή ενεργεί για την επέκταση για να θαφτούν ουσιαστικά και άλλα εκατομμύρια στο χώμα σε έργα όπως αποδεικνύεται για εργολάβους και όχι για τις ανάγκες των κατοίκων, ενώ με μικροπολιτική συμπεριφορά προεκλογικού τύπου υπόσχεται αποχέτευση και σε άλλες κοινότητες» αναφέρει η ανακοίνωση και παράλληλα επικρίνει τον κ. Μπαρή, επειδή όπως υποστηρίζεται, αρνείται να λειτουργήσει με ευθύνη του δήμου βιτιοφόρο με μικρό κόστος για την απομάκρυνση λυμάτων.

Μπαρή παρόντος η κινητοποίηση στο Ίσωμα

Η «Π» ήρθε σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Ερυμάνθου Θόδωρο Μπαρή για να μας δώσει μερικές λεπτομέρειες για το θέμα και μας ενημέρωσε πως την Παρασκευή θα βρεθεί στη συνέλευση των κατοίκων για να τους εξηγήσει πως έχουν τα δεδομένα.

«Την Παρασκευή θα γίνει συνέλευση στο Ισωμα και θα βρίσκομαι εκεί για να απαντήσω στις ερωτήσεις των κατοίκων. Πρόκειται για ένα έργο 20ετίας, όπου έχουν εκτελεστεί ήδη εργασίες σε τρία έργα και αναμένεται ένα τέταρτο σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Το αποχετευτικό δίκτυο των τριών χωριών βρίσκεται σε εξέλιξη και για να τεθεί σε λειτουργία είμαστε σε συνεννόηση για να κατασκευαστεί μια μονάδα προεπεξεργασίας. Υπάρχει συνεργασία μεταξύ της ΒΙΠΕ που θα υποδέχεται τα λύματα στον Βιολογικό της, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και της Περιφέρειας, ώστε να ολοκληρώσουμε το έργο και να τεθεί σε λειτουργία το δίκτυο» εξήγησε ο κ. Μπαρής και οι υπόλοιπες απαντήσεις αναμένεται να δοθούν το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη συνέλευση των κατοίκων.

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr


Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: