Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Ελαιόλαδο vs στυτική δυσλειτουργία

Ελαιόλαδο vs στυτική δυσλειτουργία

Η κατανάλωση ελαιολάδου θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματική για τη σεξουαλική δυσλειτουργία από τα γνωστά χάπια, λένε επιστήμονες. Πού βασίζεται αυτός ο ισχυρισμός; Ελληνική μελέτη σε πάνω από 600 άντρες, κάτοικους της Ικαρίας, βρήκε πως εκείνοι που κατανάλωναν άφθονο ελαιόλαδο είχαν πολύ λιγότερα προβλήματα με τη σεξουαλική τους επίδοση. Η ανακοίνωση της μελέτης έγινε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου Καρδιολογίας που έγινε στο Μόναχο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μια διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο διατηρεί υγιείς τις φλέβες και τις αρτηρίες, ευνοώντας την καλή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η επικεφαλής της μελέτης Δρ Χριστίνα Χρυσοχόου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι άντρες που καταναλώνουν τουλάχιστον εννέα κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο την εβδομάδα είχαν σημαντικά μικρότερες πιθανότητες να υποφέρουν από σεξουαλική δυσλειτουργία συγκριτικά με εκείνους που έτρωγαν λιγότερο, ενώ είχαν σημαντικά υψηλότερα ποσοστά τεστοστερόνης.

Μεσογειακή διατροφή (και) για σεξουαλικές επιδόσεις 

Το ελαιόλαδο είναι ένα βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής αλλά δεν είναι το μοναδικό φυσικό “όπλο” κατά της ανικανότητας. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί στην εν λόγω έρευνα, μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, όσπρια, ψάρι και ξηρούς καρπούς, μειώνει έως και κατά 40% τον κίνδυνο σεξουαλικής δυσλειτουργίας. “Η μακροχρόνια υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής και η άσκηση φαίνεται πως έχουν σημαντική επίδραση όχι μόνο στις αρτηρίες μας αλλά και στην ποιότητα της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής ικανότητας σε άντρες μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας” δήλωσε η Δρ Χρυσοχόου.

Λύση χωρίς φάρμακα

Μακροπρόθεσμα, μια υγιεινή διατροφή βοηθούσε περισσότερο τους άντρες να διατηρήσουν τη σεξουαλική τους ικανότητα χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουν σε χάπια όπως το Viagra, επισήμαναν οι ερευνητές. Στην παρουσίαση της έρευνας, ειπώθηκε επίσης πως τα φάρμακα για την καρδιακή ανεπάρκεια και την αρτηριακή πίεση θα μπορούσαν επίσης να έχουν ανεπιθύμητες ενέργειας, ανάμεσά τους πτώση της σεξουαλικής λειτουργίας. Η Δρ Χρυσοχόου συμβουλεύει τους άντρες να αντικαταστήσουν το βούτυρο με ελαιόλαδο και να βεβαιωθούν πως η δίαιτά τους συμπεριλαμβάνει ξηρούς καρπούς, φρούτα και λαχανικά.

capital

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: