Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Διονύσης Καλαματιανός: Στη Βουλή το θέματων ζημιών σε ελαιόδεντρα και αμπέλια.
Διονύσης Καλαματιανός: Στη Βουλή το θέματων ζημιών σε ελαιόδεντρα και αμπέλια.

Διονύσης Καλαματιανός: Στη Βουλή το θέματων ζημιών σε ελαιόδεντρα και αμπέλια.

Παρέμβαση στη Βουλή για τις ζημιές στους παραγωγούς από ακραία καιρικά φαινόμενα στο νομό Ηλείας πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός. Κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισυνάπτοντας την επιστολή προέδρων κοινοτήτων του Δήμου Πύργου Ηλείας, στην οποία επισημαίνεται, η οικονομική ζημία και η ανάγκη της άμεσης έναρξης διαδικασιών χορήγησης αποζημιώσεων, από τον ΕΛΓΑ, για τις καταστροφές στην ελαιοκαλλιέργεια και την αμπελοκαλλιέργεια, που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «ΙΑΝΟΣ» την 19-09-2020, και από μετέπειτα ακραία καιρικά φαινόμενα την 24-9-2020.

Για ακόμα μια φορά ο νομός Ηλείας επλήγη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς θυελλώδεις άνεμοι,σε συνδυασμό με ισχυρή βροχόπτωση και έντονη χαλαζόπτωση επέφεραν σημαντικές ζημιές στις καλλιέργειες. Με την αναφορά ο βουλευτής αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα που υφίσταται, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα των πληγέντων καλλιεργητών για άμεση αποκατάσταση της ζημίας.

Επιπλέον, μεταφέρει την αγωνία του αγροτικού κόσμου, καθώς το εισόδημα των παραγωγών θα συρρικνωθεί επικίνδυνα και θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα επιβίωσης αυτοί και οι οικογένειές τους. Τέλος, ζητάει απάντηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αιτούμενος άμεσες σχετικές ενέργειες αντιμετώπισης της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης

Κοινοποιήστε το: Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: