Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική «Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Βιομηχανιών» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Ηλειακά Νέα, Ειδήσεις και Νέα από την Ηλεία, iliaka nea
ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 10,6 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο - Ηλειακά Νέα, Ειδήσεις και Νέα από την Ηλεία, iliaka nea

«Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργικών Βιομηχανιών» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Ηλειακά Νέα, Ειδήσεις και Νέα από την Ηλεία, iliaka nea

Στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο Ηλείας θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου 2021 το Διεθνές Φεστιβάλ «Creative Industries» το οποίο διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης. Αντικείμενο των εργασιών του, το οποίο θα έχει υβριδική μορφή, είναι οι πολιτιστικές βιομηχανίες.
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με καλωσόρισμα που θα απευθύνουν στις 10:00 από πλευράς Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο κ. Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, από πλευράς INTERREG VA GREECE-ITALY 2014-2020 η κ. Tina Ranieri, από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων o κ. Κων. Καποδίστριας –Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, από την Περιφέρεια Ηπείρου ο κ. Β. Γοργόλης –Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ανάπτυξης και Εμπορίου και τέλος από την Puglia Region η κ. Serena Mingolla, υπεύθυνη επικοινωνίας του έργου. Στη συνέχεια, επισκόπηση του έργου Creative@Hubs θα κάνει ο project manager κ. Τάκης Λυμπερέας.
Στις 10:30 τη σκυτάλη θα πάρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κων. Νικολούτσος, από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας ο κ. Τατούλης Τριαντάφυλλος και από το Επιμελητήριο Αχαΐας η κα. Δανάη Κατσαντά υπεύθυνη Επικοινωνίας του έργου Creative@Hubs. Από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» θα τοποθετηθούν οι κύριοι Ανδρέας Κοσκέρης και Σωτήρης Μιχαλόπουλος. Τέλος, από το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Πάντειο Πανεπιστήμιο ο κ. Βασίλης Αυδίκος, Καθηγητής Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Μετά το σύντομο διάλειμμα, οι εργασίες θα συνεχιστούν στις 11:40 με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους κ. Χρήστο Κωνσταντόπουλο, τον κ. Χρήστο Λιάγκουρα, Αρχαιολόγο ΜΑ, Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, την κ. Ήρα Κουρή, Πρόεδρο Κοινωφελούς Επιχείρησης δήμου Πατρέων, τον κ. Αθανάσιο Χαϊκάλη, ως εκπρόσωπο της θεατρικής ομάδας «Δούρειος ‘Ιππος», το δρ. Γιώργο Παυλίδη, διευθυντή ερευνών στο Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ», τον κ. Βασίλη Αρτίκο Hub Manager Creative@Hubs Αιτωλοακαρνανίας και τον κ. Ανδρέα Τσιλίρα από τις εκδόσεις «ΤΟ ΔΟΝΤΙ».
Τις εργασίες θα συντονίσουν η κα. Γιούλη Ηλιοπούλου, δημοσιογράφος της εφημ. Πατρίς, ο κ. Τάκης Λυμπερέας, υπεύθυνος του έργου Creative@Hubs και ο κ. Βασίλης Αυδίκος, Καθηγητής Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Στις 14:00 έχουν προγραμματιστεί παράλληλες συζητήσεις «στρογγυλής τραπέζης» με τα ακόλουθα θέματα: «Τοπική-Περιφερειακή Ανάπτυξη και δημιουργικές Βιομηχανίες», «Νέες δεξιότητες στην οικονομία της δημιουργικότητας», «Πολιτιστικός Τουρισμός-Πολιτιστικές Διαδρομές. Καλές πρακτικές ανάπτυξης τοπικής οικονομίας» και «Δημιουργικές βιομηχανίες και σύνδεση με άλλους κλάδους της οικονομίας».
Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων – roundtables, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και αξιολόγηση των παραπάνω εργασιών.
Οι εργασίες του Διεθνούς Φεστιβάλ θα ολοκληρωθούν στις 16.20 με τη μετάβαση στο θέατρο Απόλλων Πύργου και προβολή ταινιών στο πλαίσιο του 24ου «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους».
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, συμμετέχει στο έργο Creative@Hubs ως επικεφαλής εταίρος μαζί με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφέρεια της Πούλιας (Ιταλίας).
Η παραπάνω δράση διοργανώνεται στο πλαίσιο του «Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους».
Το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014 – 2020 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Εθνική Συμμετοχή των χωρών Ελλάδας και Ιταλίας.
Μπορείτε να το παρακολουθήσετε ζωντανά:
EN: https://www.youtube.com/channel/UCDn8mXhH5NoGyir8cN48_eQ
GR: https://www.youtube.com/channel/UC6L6vZQAkMvKkfWum3Em-Dw
Περισσότερες πληροφορίες στο ακόλουθο email: (tlybereas@ptapde.gr)
Ιστοσελίδα Έργου: https://greece-italy.eu/rlb-funded-projects/creativehubs/
https://www.facebook.com/InterregCreativeHubs
https://www.linkedin.com/company/72322650/admin/
https://www.youtube.com/channel/UCDn8mXhH5NoGyir8cN48_eQ
Joint Secretariat Communication Officer
Contact person: Mrs Carmela Sfregola, Tel: +39 3493916007
email: c.sfregola@greece-italy.eu
www.greece-italy.eu
Interreg V-A Greece-Italy Programme is a European Territorial Cooperation Programme that aims to help public institutions and local stakeholders to develop cross-border projects and pilot actions and to create new policy, products and services, with the final goal to improve the citizens’ quality of life. Strategically, the programme will enhance innovation in a number of fields such as blue growth, tourism and culture, agro food and cultural and creative industries. Interreg V-A Greece-Italy Programme aims to get maximum return from EUR 123 million financed per 85% by European Regional Development Fund (ERDF) and per 15% by the 2 member states through a national co-financing.


Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: