Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων – Newsbeast
Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων – Newsbeast

Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων – Newsbeast

Την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να μην επιτρέψει την παραβίαση στα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, έκανε γνωστή μέσω μηνύματός του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πρόσθεσε ότι ιδιαίτερα για την Ανατολική Μεσόγειο «δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων επί των υδρογονανθράκων».

«Όπως εξαλείψαμε τις απειλές εναντίον της ύπαρξης των Τουρκοκυπρίων στο παρελθόν και από δω και τώρα είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τους με τον ίδιο τρόπο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στο μήνυμά του για την 36η επέτειο του ψευδοκράτους, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι «δυστυχώς οι προσπάθειες που για μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη πολιτική λύση του Κυπριακού δεν είχαν ανταπόκριση στον νότο της Κύπρου». Και πρόσθεσε: «Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν προσέγγισε τον διαμοιρασμό στη βάση της πολιτικής ισότητας με τον τουρκοκυπριακό λαό και οι προσπάθειες για λύση συνεχώς αποτυγχάνουν. Η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι μέχρι σήμερα κατέβαλαν προσπάθειες για τη διευκόλυνση της πολιτικής λύσης, συνεχίζεται επίμονα».

Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ερντογάν επισήμανε πως ως μητέρα-πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι κοντά στην υπόθεση της Κύπρου και τους Τουρκοκύπριους,για να συμπληρώσει ότι θα επιδείξει κάθε προσπάθεια για να κυματίζει «περήφανα η σημαία της ΤΔΒΚ στις θάλασσες και τους ουρανούς όπως και στη στεριά».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: