ΝΕΑ & ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Δεν πάει στο Φόρουμ του Νταβός ο Μακρόν – News.gr
Δεν πάει στο Φόρουμ του Νταβός ο Μακρόν – News.gr

Δεν πάει στο Φόρουμ του Νταβός ο Μακρόν – News.gr

Μετά τον Τραμπ και ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στο οικονομικό φόρουμ

Μετά τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα παραστεί στο Φόρουμ του Νταβός, η Γαλλική Προεδρία έκανε σήμερα γνωστό, ότι ούτε ο Εμμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί στην Ελβετία, στο φόρουμ όπου συγκεντρώνει την αφρόκρεμα της παγκόσμιας οικονομίας.

Μπορεί ο αρχηγός του κράτους να εκφώνησε μια μακρά ομιλία στο Φόρουμ του Νταβός πέρσι, ωστόσο οι Πρόεδροι της Γαλλίας δεν συμμετέχουν συστηματικά σε αυτό το ραντεβού στην Ελβετία, που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 21 έως τις 25 Ιανουαρίου. Ο Εμμανουέλ Μακρόν δεν θα πάει στο Νταβός «λόγω βεβαρυμένου προγράμματος», ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων. Μια επιλογή που σχετίζεται επίσης με την κρίση των «κίτρινων γιλέκων», η οποία ανέδειξε την ανάγκη αναζωογόνησης των φτωχών περιφερειών.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος θα συναντήσει στις 21 Ιανουαρίου στις Βερσαλλίες 150 Γάλλους και ξένους ηγέτες επιχειρήσεων, σε μια νέα έκδοση της συνόδου κορυφής “Choose France” (Επιλέξτε τη Γαλλία). «Βούλησή μας είναι να προβάλουμε τις ευκαιρίες στις περιφέρειες κάνοντας γνωστές τις διάφορες περιοχές και την τεχνογνωσία τους. Θα έχουμε επίσης γαλλικές επιχειρήσεις διαφορετικών μεγεθών, που εκπροσωπούν τον οικονομικό ιστό στις περιοχές», υπογράμμισε η Γαλλική Προεδρία.

Η συνάντηση αυτή θα είναι λίγο διαφορετική από εκείνην που πραγματοποιήθηκε πέρσι, όταν 140 διευθυντές μεγάλων διεθνών επιχειρήσεων συμμετείχαν σε δείπνο στα σαλόνια των Βερσαλλιών, φέρνοντας μαζί τους κάποιες ανακοινώσεις για επενδύσεις στη Γαλλία. Σκοπός είναι, για παράδειγμα, να παρουσιαστούν οι επιχειρήσεις οι οποίες επωφελήθηκαν ξένων επενδύσεων, υπογραμμίζει η προεδρία. Ο Εμμανουέλ Μακρόν σχεδιάζει επίσης να «εξηγήσει» στους ξένους εταίρους τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει στη Γαλλία.

Αφότου έγινε Πρόεδρος, ο Εμμανουέλ Μακρόν έχει συναντηθεί πολλές φορές με μεγάλους διεθνείς ομίλους στην προσπάθεια να τους πείσει να επενδύσουν στη Γαλλία.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: