Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Δάκρυσαν τα παιδιά του Πύργου με τα ονόματα των νεκρών….
Δάκρυσαν τα παιδιά του Πύργου με τα ονόματα των νεκρών….

Δάκρυσαν τα παιδιά του Πύργου με τα ονόματα των νεκρών….

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Πύργου, μαζί με τα Πρωτοβάθμια σωματεία και τους μαζικούς φορείς, έδωσαν δυναμικό «παρών» στην χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε για την τραγωδία στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέους και νέες.

Οι μαθητές-τριες, κυρίως από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, άφησαν για λίγο τα θρανία και τις τάξεις τους και συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Πύργου, φωνάζοντας με μία φωνή «οι ζωές μας είναι αυτές που μετράνε και όχι τα κέρδη», ζητώντας από την πολιτεία να διερευνήσει άμεσα τα αίτια αυτής της σιδηροδρομικής τραγωδίας και να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να μην ξανασυμβεί ποτέ τέτοιο κακό. Μάλιστα πολλά παιδιά που μίλησαν στη συγκέντρωση δάκρυσαν, αναφέροντας τα ονόματα των νεκρών.

Αμέσως μετά τις ομιλίες και την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου, όπου τα παιδιά και οι εκπρόσωποι των σωματείων και φορέων κατέληξαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, όπου και άφησαν λίγα λουλούδια στη μνήμη όσων άδικα χάθηκαν στα Τέμπη.

ert

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: