Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Credit Suisse: Η UBS συζητά την εξαγορά της τράπεζας
Credit Suisse: Εκτινάχθηκε η μετοχή της μετά την διασφάλιση ρευστότητας από την Ελβετική Κεντρική Τράπεζα

Credit Suisse: Η UBS συζητά την εξαγορά της τράπεζας

Παρά την παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας, η μετοχή της Credit Suisse συνέχισε την πτωτική πορεία της

Η τράπεζα UBS βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά όλης ή μέρους της Credit Suisse, γράφει η έγκυρη οικονομική εφημερίδα Financial Times επικαλούμενη πολλές πηγές που είναι «ενήμερες» για τις συνομιλίες αυτές.

Τα διοικητικά συμβούλια των δύο μεγαλύτερων ελβετικών τραπεζών θα συνεδριάσουν χωριστά το Σαββατοκύριακο για να εξετάσουν τη σημαντικότερη ένωση τραπεζών μετά την οικονομική κρίση. Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας και η ρυθμιστική αρχή Finma προωθούν αυτές τις συζητήσεις σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στον τραπεζικό τομέα της χώρας, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές. Παρά την παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας, η μετοχή της Credit Suisse συνέχισε την πτωτική πορεία της και σήμερα. Η UBS έχει χρηματιστηριακή αξία 56,6 δισ. δολάρια, ενώ η Credit Suisse έπεσε σήμερα στα 8 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές είπαν απόψε στις αντίστοιχες αμερικανικές και βρετανικές ότι η συγχώνευση των δύο τραπεζών είναι το “plan A” τους, ώστε να σταματήσει η κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην Credit Suisse. Μια άλλη πηγή είπε ότι συζητιούνται διάφορες επιλογές μεταξύ των δύο τραπεζών και ότι η UBS αναλύει επίσης τους πιθανούς κινδύνους, που θα είχε μια συμφωνία για τη δική της επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο στόχος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελβετίας είναι να συμφωνηθεί μια απλή και ξεκάθαρη λύση προτού να ανοίξουν οι αγορές την Δευτέρα. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση, ότι θα επιτευχθεί συμφωνία. Η Credit Suisse, η UBS, η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα απέφυγαν να σχολιάσουν αυτές τις πληροφορίες. Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα για κάποιο σχόλιο.

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: