Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Αυγερινοπούλου: Τιτάνιος ο αγώνας του υγειονομικού προσωπικού – Έκκληση για στελέχωση των Νοσοκομείων της Ηλείας
Δήλωση Αυγερινοπούλου για την κύρωση των δύο συμφωνιών για τον καθορισμό των ΑΟΖ ανάμεσα στην Ελλάδα με την Αίγυπτο και την Ιταλία

Αυγερινοπούλου: Τιτάνιος ο αγώνας του υγειονομικού προσωπικού – Έκκληση για στελέχωση των Νοσοκομείων της Ηλείας

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2020

«Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού της χώρας  βρίσκονται στη πρώτη γραμμή του μετώπου κατά του κορονοϊού και, παρότι οι ίδιοι καθημερινά κινδυνεύουν από την Covid 19, επιτελούν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και αυτοθυσία για να κρατήσουν όλους εμάς υγιείς. Είμαστε κοντά τους και τους υποστηρίζουμε στον τιτάνιο αγώνα, ώστε να νικήσουμε τη μάχη με τον κοροναϊό και να βγούμε όλοι υγιείς από την πανδημία. 

Το Υπουργείο Υγείας έχει προσφέρει ουσιαστική και πραγματική στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και έχει ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του, λόγω του κορονοϊού. Έχει δημιουργήσει δεκάδες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ έχει προβεί σε 6.113 προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού για την στελέχωση των νοσοκομείων της χώρας. Άμεσες θα είναι και πρόσθετες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση των ΜΕΘ. 

Στην Ηλεία, παρά την προκήρυξη θέσεων μονίμων ιατρών τις οποίες όλοι υποστηρίξαμε, δεν υπάρχει η αντίστοιχη ανταπόκριση των ιδιωτών ιατρών για να προσληφθούν στο ΕΣΥ και κρίσιμη παραμένει η στελέχωση των νοσοκομείων της Ηλείας και των Κέντρων Υγείας, συμπεριλαμβανομένων και των ΜΕΘ. Είναι ένα ζήτημα που έχω θέσει μετ’ επιτάσεως από το Βήμα της Βουλής, με επιστολές μου στο Υπουργείο Υγείας, ενώ έχω πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με την ηγεσία του Υπουργείου προς επίλυση του θέματος. Καλώ όποιον γιατρό σχετικής ειδικότητας επιθυμεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρόν του για να προσληφθεί στο ΕΣΥ και να έρθει στην Ηλεία. Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει στην πράξη τις αξίες στις οποίες στηρίζονται οι πολιτικές της και η προστασία της δημόσιας υγείας βρίσκεται ανάμεσα στις υψηλότερες προτεραιότητές της!» 

Κοινοποιήστε το: Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: