Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Άνοιγμα στις 14/12 κομμωτηρίων και λιανεμπορίου με click away – Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις – ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ
Άνοιγμα στις 14/12 κομμωτηρίων και λιανεμπορίου με click away – Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Άνοιγμα στις 14/12 κομμωτηρίων και λιανεμπορίου με click away – Την Παρασκευή οι ανακοινώσεις – ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Το άνοιγμα των κομμωτηρίων και του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away αναμένεται από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εισήγηση των λοιμοξιωλόγων προς την κυβέρνηση και τις αποφάσεις που αυτή θα λάβει. Οι ανακοινώσεις για την επαναφορά στην όποια κοινωνική και οικονομική κανονικότητα ορίζει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, θα γίνουν την Παρασκευή στις 11:00 από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Οι επιστήμονες, σύμφωνα με πληροφορίες, τάσσονται κατά του ανοίγματος όλων των κλάδων του λιανεμπορίου και συμφωνούν ότι προέχει η διασφάλιση της πτωτικής πορείας της επιδημιολογικής καμπύλης και η αποσυμπίεση των νοσοκομείων. Σε αυτό το πλαίσιο, εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση να ανοίξουν συγκεκριμένοι κλάδοι οι οποίοι εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσουν την υποχώρηση της επιδημίας που καταγράφεται στη χώρα.

Συγκεκριμένα, προτάθηκε η επαναλειτουργία των κομμωτηρίων, των συνοικιακών βιβλιοπωλείων που δεν έχουν πολύ μεγάλο εμβαδό, αλλά και εμπορικών καταστημάτων (μεταξύ αυτών και ανθοπωλείων), με την διαδικασία του (click away). Δηλαδή, ο πελάτης τηλεφωνεί, παραγγέλνει και με ραντεβού μεταβαίνει εκτός του καταστήματος όπου παραλαμβάνει σε δέμα αυτό που ζήτησε.

Όπως τόνισε νωρίτερα σε δηλώσεις του στον Σκάι 100,3 ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής, η πίεση που υπάρχει στις νοσηλευτικές μονάδες «φρενάρει την κατάσταση σε ό,τι αφορά το άνοιγμα».

«Η εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων προς την κυβέρνηση θα είναι να γίνουν μικρά προσεκτικά βήματα, όπως το άνοιγμα κομμωτηρίων ή των βιβλιοπωλείων, για να εκτονωθεί και λίγο ο κόσμος στις γιορτές μέσα στην πίεση που υπάρχει» είπε ο κ. Τσακρής.

Στην ενημέρωση της Τετάρτης για την εξέλιξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό κάλυψης των ΜΕΘ πανελλαδικά κυμαίνεται στο 83%, με την Αττική να βρίσκεται στο 77% και τη Θεσσαλονίκη στο 91%.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

www.ert.gr

Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like

Like Love Haha Wow Sad Angry

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: