Νέα για τον Πύργο,την Ηλεία,την Πελοπόννησο,τον κόσμο όλο!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ:
Αρχική Αγροτικές Ειδήσεις: Ταγαράς: Έως το τέλος του 2025 πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός για πάνω από το 70% της επικράτειας – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί
Ταγαράς: Έως το τέλος του 2025 πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός για πάνω από το 70% της επικράτειας

Αγροτικές Ειδήσεις: Ταγαράς: Έως το τέλος του 2025 πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός για πάνω από το 70% της επικράτειας – Αγροτικά Νέα,ΟΠΕΚΕΠΕ, Επιδοτήσεις, Eνισχύσεις,Νέοι Γεωργοί

“Ξέρουμε ότι είναι ένα στοίχημα πολύ μεγάλο. Όμως οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της εποχής δεν επιτρέπουν άλλες καθυστερήσεις και άλλον χαμένο χρόνο”, είπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα τείνει ευήκοα ώτα σε προτάσεις για διορθώσεις, αρκεί αυτές να είναι δημιουργικές.

“Ερχόμαστε με έναν πρωτοφανή σχεδιασμό, από πλευράς έκτασης, από πλευράς πίστωσης αλλά και από πλευράς χρόνου ολοκλήρωσης, πάνω από το 70% της επικράτειας, με προϋπολογισμό πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ, όλοι οι σχεδιασμοί – τοπικά και ειδικά πολεοδομικά σχέδια, ζώνες υποδοχής συντελεστή, οριοθέτηση οικισμών, οριοθέτηση ρεμάτων – όλα αυτά μέσα σε τέσσερα χρόνια, μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί”, είπε ο Νίκος Ταγαράς.

Ο υφυπουργός σχολίασε τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν για φωτογραφικές διατάξεις και εξυπηρέτηση συμφερόντων. “Είναι θέμα δημοκρατίας η έκφραση απόψεων, είναι θέμα δημοκρατίας η επισήμανση κινδύνων, όμως είναι πιο σημαντικό και δημιουργικό, πέρα από τις καταγγελίες για δήθεν εξυπηρετήσεις συμφερόντων, να ακούμε και προτάσεις συγκεκριμένες”, είπε ο Νίκος Ταγαράς.

Ιδίως για την καταγγελία ότι δια μέσω των Τοπικών και των Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων, η κυβέρνηση “εξυπηρετεί συμφέροντα”, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ότι τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, “έρχονται σε εξέλιξη των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων και των Σχεδίων Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης ανοιχτής πόλης. Έρχονται να βάλουν τάξη στο χώρο”.

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως είπε, καθορίζουν χρήσεις γης, ορίζουν όρους δόμησης, οριοθετούν οικισμούς και σχέδια πόλης, περιοχές προς πολεοδόμηση, προστατευόμενες περιοχές, οριοθετούν ρέματα. “Στόχος είναι να μπει τάξη στο χώρο”, είπε ο Νίκος Ταγαράς και επισήμανε ότι ο σχεδιασμός αυτός αφορά τέσσερις φάσεις: την κύρια μελέτη, τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη μελέτη εκτίμησης της γεωλογικής καταλληλότητας και την οριοθέτηση των ρεμάτων, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, συνέπειες από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, δηλαδή, “ένα πλήθος σχεδίων που είναι η βάση για το χώρο”. Όπως δε τόνισε στο τέλος, όλα αυτά απαιτούν την έγκριση με Προεδρικό Διάταγμα, δηλαδή “θα περάσουν” από το ΣτΕ. “Πως είναι δυνατόν λοιπόν να εξυπηρετούν συμφέροντα αφού θα περάσουν από το ΣτΕ;”, είπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς και πρόσθεσε ότι μετά από τον έλεγχο από το ΣτΕ, θα εγκριθούν και θα ισχύσουν.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Κοινοποιήστε το:

Διαβάστε Επίσης

Σχολιασμός

Κοινοποιήστε το: