Τοπικά Νέα
Γραμματοσειρά

Εντονη καταιγίδα συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση και κεραυνούς που έκαναν τη νύχτα μέρα, ήταν τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που έπληξε και το Νομό μας χθες το βράδυ.

Από το κύμα κακοκαιρίας που «σάρωσε» όλη την Ηλεία υπήρξαν διακοπές ηλεκτροδότησης, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 5 κλήσεις για άντληση υδάτων στην πόλη του Πύργου.

Από το μπουρίνι μεγάλες ζημιές αναφέρθηκαν στις καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας, καθώς χιλιάδες στρέμματα πλημμύρισαν με συνέπεια εκτός των άλλων να μην ξεκινήσει, όπως είχε προγραμματιστεί, σήμερα η παράδοση του προϊόντος στο εργοστάσιο «Κύκνος». Ηδη, αγρότες καταμετρούν ζημιές και σε άλλες καλλιέργειες κηπευτικών, κυρίως στον ηλειακό κάμπο, όπου υπήρξε και η μεγαλύτερη ένταση των καιρικών φαινομένων.
Η χαλαζόπτωση που έπληξε πολλές περιοχές της Ηλείας μπορεί να διήρκεσε λίγα λεπτά ήταν αρκετή για να προκαλέσει μεγάλες καταστροφές σε αμπελοκαλλιέργειες αλλά και σε κηπευτικά με τους παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση

 

Καταιγίδα και έντονη χαλαζόπτωση κατέστρεψε την οικιακή οικονομία των κηπευτικών, των αμπελιών και ειδικά αυτών που ασχολούνται με το κρασί και έχουν μονάδες παραγωγής και εμφιάλωσης.

Η πρώτη εικόνα είναι αποκαρδιωτική, αφού οι ρώγες των σταφυλιών έσπασαν και η καταστροφή μπορεί να είναι και ολοκληρωτική. «Από το χαλάζι χτυπήθηκαν τόσο τα σταφύλια όσο και οι μίσχοι των κλημάτων, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι για ολική καταστροφή, καθώς από την μία δεν μπορούν να αναπτυχθούν τα ήδη χτυπημένα και κατεστραμμένα σταφύλια…»

Οι επόμενες μέρες θα δείξουν το μέγεθος της και για άλλα προϊόντα όπως είναι οι ελιές κλπ

Ο Καιρός

Pirgos Greece Sunny, 26 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:13 am   |   Sunset: 9:0 pm
57%     17.7 km/h     34.033 bar
Forecast
Σαβ Low: 18 °C High: 30 °C
Κυρ Low: 18 °C High: 28 °C
Δευ Low: 18 °C High: 23 °C
Τρι Low: 16 °C High: 23 °C
Τετ Low: 16 °C High: 23 °C
Πεμ Low: 16 °C High: 25 °C
Παρ Low: 16 °C High: 26 °C
Σαβ Low: 17 °C High: 26 °C
Κυρ Low: 17 °C High: 28 °C
Δευ Low: 18 °C High: 30 °C