Συνάντηση με Αυστριακούς παραγωγούς και τη  μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία στον αγροτικό τομέα στην Αυστρία, τη Hagelversicherung, είχε την περασμένη Παρασκευή 17 Νοεμβρίου η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ).

Διαβάστε περισσότερα: Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών: Συνάντηση με Αυστριακούς παραγωγούς

Αγανακτισμένοι είναι οι παραγωγοί ελαιολάδου του Ηλειακού κάμπου από τις ζημιές που προκλήθηκαν στα ελαιόδενδρα από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις που έπληξαν την Ηλεία τις προηγούμενες ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα: Ηλεία - Ζητούν άμεσα τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ - Τεράστια καταστορφή στην ελία

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Ηλείας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 12584/14-11-2017 απόφασης του ...

Διαβάστε περισσότερα: Κατάθεση αιτημάτων πληρωμής Σχεδίων Βελτίωσης

Από 3 έως 120 δόσεις, µε πυκνή κλιµάκωση ενδιαµέσως και πάντοτε σε συνάρτηση µε το δηλωθέν εισόδηµα του αγρότη πρόκειται να «τρέξει» η πολυαναµενόµενη ρύθµιση που ετοιµάζεται να δώσει στη δηµοσιότητα το αρµόδιο υπουργείο Εργασίας για τις ληξιπρόθεσµες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταµεία και την εφορία.

Διαβάστε περισσότερα: Ίση με το 25% του εισοδήματος η δόση της ρύθμισης χρεών αγροτών σε ταμεία

Την άμεση παρέμβαση του ΕΛΓΑ με αυτοψίες το συντομότερο δυνατόν ζητούν οι ελαιοπαραγωγοί  καθώς το χαλάζι χθες απογύμνωσε τα ελαιόδεντρα, προκαλώντας απόγνωση και απογοήτευση.

Διαβάστε περισσότερα: Το χαλάζι «τσάκισε» την ελιά στα χωριά του δήμου Πύργου III

Με το δεξί έκανε ποδαρικό η σεζόν για την Κληµεντίνη, ως προς την τιµή παραγωγού, που, αν και µε λιγότερο ή περισσότερο µειωµένες παραγωγές στις πιο πολλές από τις κύριες περιοχές της καλλιέργειας...

Διαβάστε περισσότερα: Καλή ποιότητα µε ποσοτικές απώλειες στην Ηλεία - Στο πρώτο δεκαπενθήµερο της συγκοµιδής βρίσκονται...

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ενημερώνει τους καλλιεργητές του Νομού τα κάτωθι:

Διαβάστε περισσότερα: Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ηλείας - Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική...

Τρέχουν να προλάβουν να περισώσουν ότι μπορούν οι ελαιοπαραγωγοί σ οι οποίοι δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα από την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή τα προηγούμενα βράδια

Διαβάστε περισσότερα: Ηλεία - Τεράστια καταστορφή στην ελία από το χαλάζι VI

Μία ευχάριστη έκπληξη για τις γιορτές των Χριστουγέννων περιμένει τους αγρότες αφού θα πάρουν το αργότερο μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα: Πριν τα Χριστούγεννα τα αγροτικά επιδόματα

Περισσότερα Άρθρα...

Ο Καιρός

Pirgos Greece Mostly Cloud (day), 18 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:24 am   |   Sunset: 5:18 pm
56%     11.3 km/h     34.304 bar
Forecast
Παρ Low: 6 °C High: 18 °C
Σαβ Low: 8 °C High: 17 °C
Κυρ Low: 9 °C High: 17 °C
Δευ Low: 10 °C High: 15 °C
Τρι Low: 8 °C High: 14 °C
Τετ Low: 7 °C High: 16 °C
Πεμ Low: 12 °C High: 18 °C
Παρ Low: 13 °C High: 20 °C
Σαβ Low: 12 °C High: 17 °C
Κυρ Low: 10 °C High: 16 °C