Στον Ελλαδικό χώρο δεν έχει αναφερθεί μέχρι σήμερα απολύτως κανένα κρούσμα του επικίνδυνου οργανισμού καραντίνας Xylella fastidiosa ενημερώνει η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα: Κανένα κρούσμα Xylella fastidiosa στη χώρα μας

Με κατασχέσεις έναντι χρεών ακόµα και για ποσά κάτω των 5.000 ευρώ απειλούν αυτές τις ηµέρες τα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους, που διατηρούν ληξιπρόθεσµες οφειλές στον πρώην ΟΓΑ (νυν ΕΦΚΑ).

Διαβάστε περισσότερα: Μπιλιέτα κατασχέσεων σε αγρότες με οφειλές ΟΓΑ πριν τις 120 δόσεις

Από σήμερα τελικά παραλαμβάνει τομάτα το εργοστάσιο «Κύκνος» στα Σαβάλια...

Διαβάστε περισσότερα: «Κύκνος» - Σαβάλια :Ξεκίνησε η Παραλαβή τομάτας

Πρόστιμο ύψους 100 ευρώ, καθότι λογίζονται ως φυσικά πρόσωπα συνεπάγεται για τους αγρότες τυχόν εκπρόθεσμη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Διαβάστε περισσότερα: Εκατό ευρώ το πρόστιμο στους αγρότες για εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις

«Καμπανάκι» για την Ξυλέλα χτυπά μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ, Σπύρος Μάμαλης, καθώς τόνισε ότι ουσιαστικά το επικίνδυνο βακτήριο είναι προ των πυλών της Ελλάδας και απαιτείται αυξημένη προσοχή και επαγρύπνηση από τους παραγωγούς και τους εισαγωγείς πολλαπλασιαστικού υλικού από την Ιταλία.

Διαβάστε περισσότερα: «Kαμπανάκι» για την Ξυλέλα!

Μειωμένη έως 10% είναι σε πρώτη φάση η ποσότητα βιομηχανικής τομάτας που παρέλαβε χθες, πρώτη ημέρα μετά το καλοκαιρινό μπουρίνι που έπληξε την καλλιέργεια, το εργοστάσιο «Κύκνος»...

Διαβάστε περισσότερα: Hλεία - Μειωμένες οι ποσότητες παράδοσης βιομ. τομάτας

Την διαβεβαίωση ότι θα σταματήσει η ΝΔ την υπερ-φορολόγηση, μόλις γίνει κυβέρνηση παρέσχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε αγρότες που συνάντησε, κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στο νομό Λακωνίας.

Διαβάστε περισσότερα: Να βάλει τέλος στην υπερ-φορολόγηση των αγροτών δεσμεύεται ο Μητσοτάκη

Κώστας Τζαβάρας: Έως πότε η κυβέρνηση θα αδιαφορεί μπροστά στον αφανισμό που υφίσταται ο αγροτικός κόσμος της Ηλείας από τις αλλεπάλληλες θεομηνίες

Διαβάστε περισσότερα: Τζαβάρας: Έως πότε η κυβέρνηση θα αδιαφορεί μπροστά στον αφανισμό που υφίσταται ο αγροτικός κόσμος...

Επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου που κοινοποιείται και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ, απέστειλε η Ένωση Συνεταιρισμών Ηλείας – Ολυμπίας Α.Ε.Σ. Α.Ε., ζητώντας τους να πάρουν μέτρα για τις τεράστιες ζημιές στο σύνολο των καλλιεργειών που πλήγησαν από το πέρασμα της «Μέδουσας» στο Νομό Ηλείας.

Διαβάστε περισσότερα: Καλλιμώρος: Πάρτε μέτρα για την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής της Ηλείας

Περισσότερα Άρθρα...

Ο Καιρός

Pirgos Greece Sunny, 32 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:33 am   |   Sunset: 8:49 pm
46%     22.5 km/h     33.796 bar
Forecast
Τρι Low: 20 °C High: 32 °C
Τετ Low: 20 °C High: 28 °C
Πεμ Low: 19 °C High: 26 °C
Παρ Low: 19 °C High: 28 °C
Σαβ Low: 19 °C High: 30 °C
Κυρ Low: 20 °C High: 31 °C
Δευ Low: 20 °C High: 31 °C
Τρι Low: 21 °C High: 32 °C
Τετ Low: 20 °C High: 31 °C
Πεμ Low: 21 °C High: 32 °C